Divendres, 19 d'Abril de 2024

'La probabilitat Boockman' o 'Tarakon 218 aC Ibers', novetats d'Arola Editors de cara a Sant Jordi

L'editorial tarragonina ha presentat una seixantena de títols en el darrer any

10 d'Abril de 2014, per ACN
  • Alguns dels autors que presenten novetats amb Arola Editors

    ACN

Després de no publicar cap novel·la des del 2011, aquest Sant Jordi tornarà a les parades de llibres un nou títol de l'escriptor Àngel-Octavi Brunet. En aquesta ocasió, l'autor presenta "una novel·la d'aventures", ha explicat, "ambientada en un hipotètic 1864", al qual Brunet hi ha afegit ingredients de realisme màgic i de ficció.

Destaca també la primera obra de l'arquitecte Xavier Climent -responsable de l'obra del Teatre Tarragona-, 'Tarakon 218 aC Ibers'. Es tracta d'una novel·la històrica amb els ibers com a protagonistes i la ciutat de Tarragona com a escenari principal. Climent ha reivindicat el paper dels ibers, abans de l'arribada dels romans, i ha comentat que s'ha pres algunes llicències literàries per crear una història a la seva mida.

Pel que fa a la narrativa en castellà, cal posar damunt la taula la traducció de la novel·la 'Un día en la vida de Ishak Butmic', que l'escriptor tarragoní va publicar el 1994 i que ara ell mateix s'ha encarregat de traduir. Una obra escrita durant la guerra dels Balcans i ambientada a la ciutat de Sarajevo.

En l'apartat de poesia destaquen tres noves publicacions que ha presentat Alfredo Gavín. D'una banda, un llibre col·lectiu titulat 'Libro libre', en què diversos poetes juguen amb les paraules en clau satírica. D'altra banda, Gavín ha parlat també de 'El rastreador y la sombra', "una proposta de reflexió sobre la figura mítica del poeta". Però finalment, Alfredo Gavín ha volgut elogiar el darrer llibre del poeta tortosí Gerard Vergés, 'El jardí de les delícies', sis poemes inspirats en el quadre d'El Bosco que, ha assegurat, "són una delícia".

Enguany també hi ha dues obres sobre el món de la cuina. La primera és 'Tela marinera', que presenta receptes de cuina vistes des d'un altre punt de vista, amb una part "irònica i sarcàstica". Així ho ha explicat un dels seus autors, el cuiner David Solé, que ha tirat endavant el llibre amb les fotografies de Pep Escoda. 'La cuina del Chartreuse' és el segon títol culinari que trobarem a les parades aquest Sant Jordi. Un llibre darrere del qual trobem l'Associació de Restauradors de l'eixample de Tarragona. Totes dues obres, a més, han rebut el suport i la col·laboració del reconegut cuiner Joan Roca, d'El Celler de Can Roca.

Quant als llibres més centrats en Tarragona, trobem 'La targeta postal a Tarragona. 100 anys d'història', de Josep Maria Brull, que ha seleccionat les millors postals de la ciutat de l'últim segle, i 'A peu per Tàrraco. 10 passejades i excursions', de Rafel López-Monné, Sara Sans i Hugo Prades, que a mode de guia presenten un viatge en el temps que farà que el lector pugui imaginar com era la ciutat fa 2.000 anys.

Entre les publicacions de la URV sobresurten un parell d'obres, com són 'De l'anarquisme al folklore. Cels Gomis i Mestre', d'Emili Samper, i 'La guerra del Francès 200 anys després', de Ramon Arnabat. Aquest últim, aporta mirades de diferents historiadors a aquest conflicte del qual s'ha complert el bicentenari, i introdueix les noves aportacions que s'hi ha fet en els darrers anys.

Afronten Sant Jordi amb un 'relatiu optimisme'

Arola Editors, una de les editorials tarragonines amb més pes al nostre territori, ha presentat des del passat Sant Jordi una seixantena de novetats, mantenint així el ritme de publicació de l'any passat, i fins i tot incrementant-lo una mica. El seu responsable, Alfred Arola, s'ha referit al llibre electrònic dient que "estem penjant diferents llibres en digital", però ha assegurat que "ja tenim prou feina amb el llibre en paper", i que encara té sentit que sigui així. Arola també ha apuntat que es comença a veure "una mica més d'interès pels llibres" que fa uns anys, tot i que encara no s'acaba de notar la millora.

En aquest sentit, ha dit que "la gent s'està adonant que hi ha un excés d'informació penjada a la xarxa" que cal destriar, mentre que "amb un llibre la feina de l'editor és seleccionar les feines que estan bé i són recomanables". Finalment, i de cara a la diada de Sant Jordi, s'ha mostrat "relativament optimista", i ha afirmat que "és una data en què la gent encara compra llibres".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics