Diumenge, 19 de Maig de 2024

Molt Honorable (o no) President

30 de Juliol de 2014, per Xevi Xirgo

No és que vulguem més explicacions, president Pujol; és que les necessitem. Les necessitem perquè alguna cosa s'ha trencat i no en fem prou amb la seva retirada de la vida pública. I és que potser no ens calia. Que vostè hagi pres la decisió de retirar-se (d'enretirar-se definitivament, vaja), de renunciar a les seves prerrogatives com a expresident, aquesta és una decisió seva. Respectable. I segurament la més convenient pel moment que estem vivint. Però això no ens resol el problema.

Nosaltres no en fem prou que renunciï a l'oficina d'expresident, que hagi renunciat a la pensió vitalícia, al cotxe oficial i a no sé quantes coses més. De fet, si li he de dir la veritat, jo preferiria que en comptes d'aquestes renúncies hagués fet una compareixença pública, que es deixés entrevistar a fons per aquest diari o per qualsevol altre mitjà (millor aquest, és clar), que se sincerés públicament i que ens expliqués quina és la magnitud de la tragèdia.

Perquè molt pitjor que immolar-se, que linxar-se públicament, que és el que vostè ha fet; molt pitjor és, em sembla, deixar que planin els dubtes. Volem saber, Molt Honorable (o no) President, fins a quin punt hem de rectificar algunes biografies i alguns llibres d'història, bàsicament per no quedar-nos amb el dubte que ara ens ha vingut. A mi no em preocupen tant les prerrogatives que té i si vostè hi ha renunciat o no. Això en tot cas preocupa als seus amics i enemics polítics. El que a mi em preocupa és que ara cap de nosaltres sap de veritat fins on ens ha mentit.

Eren d'una herència, aquests diners? Ho podrà demostrar? Ens diu tota la veritat? S'enterra en vida per un delicte fiscal? Hem de fer cas d'aquells tertulians saberuts que ara ja ens expliquen que a vostè l'extorsionaven amb segons quins expedients familiars i que segons quins pactes de governabilitat venien més per aquí que per cap altre lloc? Fins on hem de fer arribar la sospita, president? Nosaltres volíem saber això. No pas si renunciava o no a les seves prerrogatives.

Xevi Xirgo és director del diari El Punt Avui.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges