Dimecres, 03 de Març de 2021

El desembarcament de la Niña, la Pinta i la Santa Maria

18 de Setembre de 2015, per Xavier Guarque

En vista que les forces sobiranistes, empeses i liderades per la societat civil (la de veritat, la que s’expressa decididament i cívicament, sense anar en contra de res si no a favor d’un anhel ja molt majoritari) han aconseguit unir esforços per un motiu determinat i principal que sobrepassa les mateixes idees i maneres d'enfocar les realitats i els problemes de cada formació política, desembarquen i desembarcaran les vegades que faci falta -ara si- els que haurien de vetllar perquè això nostre, i principalment seu, no han estès com està.

Els seus subordinats aquí, els hi han dit: "Xiquets, aquesta gent que ens vol fotre el barracó a mar se saben unir encara que pensin totalment diferent i està fent coses impensables. Veniu perquè nosaltres solets a Catalunya som poquets i menys que en podem ser".

Però no venen per proposar, per asseure’s a dialogar i negociar, no, clar, això no és perquè estan parits i no en tenen ni idea ni ganes. Venen a l’únic que saben fer. A rodejar-se dels seus seguidors i a mirar de convèncer als seus més convençuts, que no sé perquè em sembla que de cada dia en són menys... o lògicament haurien de ser menys. Qui viu a Catalunya, sigui de la ciutat, poble o barri on visqui ara ja pot saber clarament, i de primera mà, el que passa aquí i perquè passa, i això a poc a poc va obrint els ulls, tret, clar està, de qui no els vol ni els voldrà obrir mai i que seguirà combregant amb les rodes de molí que representen que qui no té el poder té la culpa del que passa.

Des de la maleïda parida del Tribunal Constitucional., inclús després reconeguda per algú i d’alguna manera, passant pel tancament total de portes a un pacte fiscal just, o menys injust -que finalment haguéssim signat-, la gent ha anat acumulant motius al seu desencant de com està sent tractada històricament Catalunya per l'Estat.

Ah!, i alerta, perquè no cal que esperem cap acte ni gest de comprensió, i molt menys de col·laboració, ans el contrari, només podem esperar travetes, bastons a les rodes, recursos, querelles, una Constitucion Española agafada al peu de la lletra pel que els hi convé i quan els hi convé, lleis emparades amb el Constitucional fetes a mida aixoplugada per una majoria absoluta feta servir només pels seus interessos i, si cal (que caldrà sense cap mena de dubte) encara els hi queden unes setmanes més de coll per treure’n de la txistera les que faci falta dedicades a entorpir i obstaculitzar el procés endegat a Catalunya, en definitiva perquè no es pugui fer com en qualsevol situació normal, mitjançant la legalitat, la democràcia i les urnes.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ep  21 de Setembre de 2015

"lògicament haurien de ser menys"

Leyendo su obra de arte, y aparte de tratarnos por tontos y subordinados , he caido en la cuenta que ha nacido un nuevo pensador, el nuevo Freud . Su lógica es aplastante. Es decir, según usted y la ciencia de la lógica, los que vemos a esto la mayor farsa de la historia de cataluña , no entramos en los cánones de la lógica. Y los que dejan a Cataluña en manos de la grácia de Dios y de algún pensador de Escocia son los profetas. La democrácia y las urnas no están hechas para los oportunistas.

Reusenc  21 de Setembre de 2015

Tarragona ben tractada

I el diu un senyor de Tarragona que fiscalment està afavorit, es a dir la nostra província, la nostra terra, aporta a l'Estat menys del que reb. Deixem aquesta baralla pels de Barcelona que son els úncis de tota Catalunya que fiscalment estan mal tractats, el reste no tenim cap argument!!!! Com catala i reusenc no em manca cap llibertat!!!!!!!

J. A. Carricondo  19 de Setembre de 2015

Que canviïn la 'Fiesta Nacional'

Caldria adoptar una data que recordés quan van perdre Cuba, Filipinas, els territoris africans, etc., etc.... Que s'oblidin i no celebrin els genocidis a Amèrica i altres territoris, inclòs la Iberia i treballin per aconseguir un futur millo!

josep  18 de Setembre de 2015

Para que el mal sueño termine

Para que el mal sueño termine faltan pocos días(la caiguda del llit fara mal molt de mal a tots uns mes que als altres a alguns ja als i fa mal ara i avui),al carrero sense surtida que estem,no te volta, que faren, sigui als que sigui als resultat Catalunya esta partida en dos,i per uni aixo tenen que pasar molts any, l dictadura franquista per la seva durada va arriba a unirla,avui al nacionalistas an tornad a dividir i aixo fara mol de mal parque moltes families están separades per arriba a RES.

josep  18 de Setembre de 2015

Quan la Generalitat cumpleixe

Quan la Generalitat cumpleixe les lleis, podrá dir que es democratic, li agradin o no,parque están dictades pel gobern de la nación i del parlament,que esta elegit pel poble UNIC AMO DE ESPAÑA DE TOTA,i si no sa acepte aixo,sigui al Constitucional o un altre le faran cumplir,criden o no criden que no es juts,LES LLEIS ESTAN PER CUMPLIRLES TOTS

josep  18 de Setembre de 2015

La legalidat democrática,que

La legalidat democrática,que tan reclame ja la te al dia 27/10/2015, per elegir democraticament al govern de la generalitat,despres la tornara a tenir a final d·any per les eleccions generals.A Catalunya no se li denegué RES.Catalunya es una comunitat autónoma de ESPAÑA, aquí qui te els poders es al poble español de tota ESPAÑA,mentres voste i als que pensen com voste no antenguin aixo, aniran sempre contra-corrent.