Dilluns, 19 d'Abril de 2021

Futbol i Reus: per una aposta guanyadora

Els darrers anys, el futbol reusenc ha trencat tòpics i ha estat protagonista constant. El capítol més recent de la seva història ha estat, tot just, la pèrdua del referent, el CF Reus Deportiu. Després de cent dotze anys de vida, que es diu aviat.

Però els sentiments -a diferència de les societats anònimes esportives- no moren. Com passa arreu, i especialment aquí amb el dol anticipat viscut, ha arribat el moment de donar un relleu digne al Reus. D’escriure, a partir de les lliçons apreses, un nou capítol del llibre.

En aquest sentit, el projecte anunciat recentment té diversos punts forts: impuls del talent local, competitivitat esportiva, un estadi com a nucli, optimització de recursos i altres. 

En l’altre costat, els legítims dubtes tenen a veure amb la identitat, i es poden simplificar en dues preguntes: Serà aquest el comentat relleu digne? Es preservarà la identitat del CF Reddis? 

Personalment, crec que es pot respondre afirmativament a ambdues qüestions. Anem per parts.

Com no pot ser d’una altra manera i per moltes raons, l’ADN Reus hi tindrà un pes destacat. La Fundació hi aporta -més enllà d’una base preparada- uns símbols i una munió de gent amb sentiment inequívocament roig-i-negre. El mateix que asseguren la plataforma Sempre Reus 1909 i les penyes i aficionats que van confirmant el seu suport. El propi Edgar Badia ho veu amb bons ulls, i és lògic: el Reus serà allà on sigui la seva gent.

Pel que fa als blanc-i-blaus, que no deixen de ser roig-i-negres en la major part de casos, poden anar més enllà de la tradició i, dit amb el màxim respecte, transformar-se en papallona. Per exemple, amb una massa social i un escenari que no els són habituals. La seva identitat ha de ser present en el projecte, i això es pot fer de diverses maneres. 

Tot i que legalment no parlem d’una fusió, sinó d’un model propi -Reus style, com sempre- en la pràctica s’hi assemblarà força. I no ha de fer por. D’haver guanyat aquesta, no existirien els Lleida, Saragossa, PSG, Sampdoria, Roma i molts altres. 

És el camí que prendrà, amb total seguretat, el futbol de categories modestes, i potser l’únic possible. A casa nostra, al mateix temps, cal intentar que sigui el millor.

El nou capítol del qual parlem ha de ser escrit per moltes mans. Comptem amb base esportiva i social i amb suport públic, i cal anar-hi sumant els àmbits empresarial i mediàtic, per unir els ingredients que fan possible refundacions i casos d’èxit en general.

Es tracta de generar l’ambició, el relat i la simbologia -sempre amb la flama present- per projectar-nos, si més no, un altre segle. 

Per tornar a ser referència en el futbol català.

Per deixar de ser una mena de càrrega i passar a ser un motiu més d’orgull i projecció de la ciutat. Perquè, abans que la tercera o categories superiors, cal conquerir, definitivament, una fita més important: el cor de tots els reusencs.

Ha arribat l’hora de passar de la decepció a l’esperança, i d’aquesta a la il·lusió. De recuperar vells cants i de cridar ben fort "jo sóc del Reus fins a morir".

Josep Maria Piñol és  membre de la plataforma ‘Sempre Reus 1909’BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Jota Martínez   06 d'Abril de 2021

No opino igual

Si como dice el artículo disponemos de base deportiva y social y la ayuda del público más sumamos la ayuda empresarial ....porque hacer desaparecer un club que va hacer casi 100 años de historia ???que necesidad ???si estuviera en cuarta regional también se optaría por la fusión???el Reus deportiu aceptaría jugar de azul y blanco ?o llamarse Reddis ???solo veo todo a perder a uno de los dos clubs ...es más fácil comerse al pequeño que ayudarlo a crecer ....así fue con el fútbol base en su día y ahora con el primer equipo.

Xavi   05 d'Abril de 2021

Som roig-i-negres

Ahir va debutar el club dels aficionats roig-i-negres amb victòria i presents el regidor d'Esports Pep Cuerba i Andreu Martin, regidor del PSC, al Camp de futbol del Pare Manyanet amb molts aficionats, tot s'aconseguirà lluitant de zero i amb homenatge al CF REUS DEPORTIU, amb honor i treball, algun dia competirem contra el Reddis, club rival a la ciutat esportivament parlant, però que respectem totalment, volem pujar categories i tenir un derbi a la ciutat contra ells. un equip amb altres colors, centenari i amb la seva historia, que els roig-i-negres no ens volem apropiar. Força i endavant els aficionats.

enric  03 d'Abril de 2021

cuidadin

todo esto me parece muy bien pero tenemos que dejar bien claro que el Reddis es actualmente el club de la ciudad y rodo lo demás son puras monsergas, el Reus de futbol se fue para siempre y ya no existe ya no lo veremos mas, lo que tenemos que hacer es respetar al Reddis y darle un empuje económico para poderlo meter en la tercera división

Reportatges