Dimecres, 03 de Març de 2021

Jo, ferrocarril!

08 de Setembre de 2015, per Albert López Rosa

El passat divendres, anant com cada dia a treballar vaig haver de fer una carrera per no arribar tard a la feina gràcies a la nostra entranyable operadora de ferrocarrils. Hi havia una vaga convocada pels sindicats en el marc d’una negociació de conveni que “emmiralla” l’essència de lluita sindical, on com passa a tota empresa privada el que pretén RENFE és embutxacar-se el màxim percentatge de les plusvàlues generades per la classe treballadora.

Bé doncs, aquesta lluita no només és per unes millors condicions laborals pel personal, on aquest s’exposa explícitament a riscos molt severs, sinó que també afecta les condicions del servei on qualsevol usuari habitual o puntual de ferrocarrils haurà apreciat el retard i/o la manca informació en determinats aspectes com per exemple, la vaga transcorreguda el passat divendres.

El servei va queda greument afectat, tot i que no es va recollir als mitjans, per tant, va ser tot un èxit, ja que podíem observar passatgers habituals esperant el tren o trens completament plens i l’Estació de Sants n’era un exemple d’alteració del servei.

La manca d’informació per part, tant de RENFE el dia anterior per megafonia com als mitjans era pràcticament nul·la, així com el mateix dia de vaga, fet que ens ha de fer reflexionar molt sobre els models de transport que incentivem.

El ferrocarril, molt més important, transcendent i vertebrador que l’avió a Reus és un mitjà que aporta un estalvi energètic, que de retruc emet menys gasos contaminants al medi. A més redueix els embussos de trànsit, per tant el risc d’accidents, i aposta per uns valors, com ja he comentat vertebradors on el transport col·lectiu s’enfronta al transport privat.

Durant les vacances d’estiu, els usuaris i treballadors hem estat testimonis de les greus mancances en infraestructura, sent el servei molt deficient pel cúmul de turistes arribats a les nostres viles i comarques.

Per tant ara, abans i en un futur pròxim cal una adequada i important millorar del servei i infraestructures que només pot passa, primer, per reconèixer la lloable tasca dels professionals de RENFE i també de tots els mitjans de mobilitat col·lectiva, ara i sempre #SUPORTVAGARENFE .

Albert López Rosa és Coordinador comarcal d'EUiA Baix Camp.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics