Divendres, 26 de Febrer de 2021

No ens queda altra que tornar a denunciar

05 de Setembre de 2016, per Edgar Fernández

Aquest mes d’agost ha entrat en vigor la nova ordenança de civisme. Des de la CUP ens toca denunciar, una volta més, el caràcter electoralista, repressiu i recaptatori d’aquesta ordenança fruit de la incompetència i classisme del govern municipal.

Una ordenança que pretén ser legitimada perquè ha passat per un procés participatiu… un procés participatiu que, com va explicar el regidor d’Unió, Joaquim Enrech, en algunes sessions eren 4 persones i no ha comptat amb les fases mínimes: diagnosi, objectius, possibilitats…

Una ordenança que pretén ser legitimada perquè ha rebaixat les sancions econòmiques un 20%… posant al descobert que no han entès que el civisme va lligat a la convivència ( a l’educació, a la cultura..), no a les sancions econòmiques.

Una ordenança de civisme que segueix perseguint i sancionant la mendicitat… sí, la mendicitat: demanar almoina al carrer i buscar menjar als contenidors. Ja ho va dir el cap de la Guàrdia Urbana que a ell i als botiguers els molestava veure gent demanant caritat pel centre de la ciutat.

Una ordenança municipal que pretén ser legitimada posant els articles més conflictius -com la prohibició d’anar amb burka pel carrer- al condicional esperant que una legislació superior permeti aplicar la persecució i sanció. Sembla ser que aquest govern, carregat de presumptes independentistes, no ha entès que quan es persegueix un símbol cultural es converteix en identitari.

Una ordenança de civisme que s’oblida de construir una ciutat articulada i basada en pràctiques inclusives i nous models de convivència.

Senyor Pellicer, un alcalde no ha d’endreçar una ciutat sinó governar-la. I això passa per adaptar els ritmes al més lent, articular les polítiques al més necessitat i fer que cada agent social tingui una funció, una responsabilitat, un paper. Que tothom formi part de la ciutat i se la senti seva.

La CUP portem 14 mesos demanant espais de treball conjunts amb la resta de grups i fent propostes (per l’Hospital, en taxes i pressupost municipals, polítiques socials, catàleg de treballadors…) però vostès insisteixen a fer política cara a la galeria. És una llàstima, però com ja vam anunciar, ens veiem obligats/des a iniciar els tràmits per presentar, de nou, un contenciós administratiu a l’ordenança de civisme.

Edgar Fernández és regidor de la CUP de Reus, militant d’Endavant-OSAN, educador Social i estudiant de psicologia.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  05 de Setembre de 2016

No ho entenc!

Quines són les propostes! Què cal fer per millorar l'entorn social? Qui ha de promoure la convivència? Potser cal augmentar les sancions econòmiques davant el fet que, majoritàriament, aquells que haurien d'estar més implicats donen més importància al futbol o que els nens tinguin un aparell que serveix per no res. Potser plantegem-nos anar tots amb el cap cobert, d'amagatotis, i veure que passa! Segur que hi hauria reaccions!