Dilluns, 17 de Juny de 2024

Orgull d'hospital

29 de Març de 2021, per Andreu Martín

En una recent roda de premsa, després d'una reunió mantinguda en el marc del pacte per a les infraestructures entre els grups de govern i el PSC, vaig posar en valor la bona planificació estratègica feta en època de governs socialistes, gràcies a la qual l'estació de Bellissens serà una realitat aviat. Com també ho és l'actual edifici de l'Hospital de Sant Joan, estrenat ara fa deu anys. Un equipament referent en l'àmbit de la salut pública, que ha atorgat lideratge a la nostra ciutat, ha permès millorar la qualitat assistencial i potenciar la seva vocació universitària, amb una important unitat docent.

Malgrat que alguns s'han entestat a detractar l'edifici i la seva construcció, avui tenim aquest magnífic hospital gràcies al lideratge d'uns equips de govern amb idees i objectius clars a mitjà i llarg termini i amb la voluntat de convertir l'equipament en un model d'excel·lència assistencial i de referència en determinades especialitats. L'antic hospital funcionava basant-se en un model gestat als anys 70 que havia quedat obsolet. Calia, doncs, fer un gran salt endavant. El nou edifici ha permès créixer en serveis i en professionals. Ha permès millores tecnològiques i d'atenció al pacient. Més quiròfans, més àrees de consulta, més habitacions i més llits, més espai per a les ambulàncies i un accés més fàcil. I avui, també ha permès una bona adaptació a la pandèmia que estem patint, provocant una crisi sanitària sense precedents. Us imagineu com haurien estat les coses si la Covid hagués aparegut anys enrere, en època de l'antic hospital? De ben segur que les coses haurien estat molt més complicades.

La construcció del nou edifici també estava emmarcada en l'estratègia de desenvolupament del Tecnoparc, nascut per ser un espai tecnològic de referència en l'àmbit de la nutrició i la salut, amb l'hospital com a nucli principal i amb dos grans laboratoris al seu voltant. L'any 2008, Reus era un referent en innovació i recerca, però els darrers anys s'han deixat perdre moltes oportunitats, com ara la posada en marxa del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, encara per estrenar, perquè es van deixar perdre els fons europeus i els del Instituto de Salud Carlos III per posar-lo en marxa. Allò que us deia abans: idees clares, objectius, estratègia de futur i lideratge, que convindria continuar emprant en els importants reptes de ciutat que ens toca desplegar en aquests moments.

Només un apunt per acabar aquestes reflexions entorn del nou hospital. Caldria recordar que les dimensions del nou edifici no van ser a capritx de l'Ajuntament de Reus, sinó determinades pels responsables del departament de Salut de la Generalitat. Per tant, i per tots els motius exposats més amunt, caldria tallar de soca-rel amb el mantra desafortunat que ha perseguit l'hospital durant una dècada i que alguns han alimentat de manera interessada. Tenim un excel·lent hospital, preparat no només pels reptes actuals sinó per les necessitats del futur, amb uns magnífics professionals i una qualitat assistencial excel·lent. I n'hem d'estar molt orgullosos. Felicitats a tots els que ho heu fet i ho feu possible.


Andreu Martín és portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan C:C:  29 de Març de 2021

Menys cofoisme

Més i millors metges , més i millors i més àgils i eficients serveis, i més demagògia i espais buits.

Reportatges