Diumenge, 03 de Març de 2024

Què passa amb els carrers de Reus?

02 de Setembre de 2016, per Mariona Quadrada

Durant l’estiu hem anat notant la inflexibilitat de donar permisos per fer actes al carrer per part de l’Ajuntament. Ens preguntem si s’està gestant un canvi de paradigma pel que fa a aquesta qüestió, que haurem de seguir de prop. En vam tenir un exemple al voltant de les festes del barri de Santa Anna que va deixar clar el desinterès total per part del consistori que les persones que viuen de costat es puguin autoorganitzar per celebrar una festa anual.

Ara, en trobem un altre cas que ha de donar les gràcies a l’Ajuntament del Morell per la bona resposta que ha tingut la iniciativa que presenten en aquell municipi. Es tracta de la quarta edició de la Mandriliada, que fins ara s’havia celebrat en espais privats de Reus i que, en créixer com ho ha fet per la gran participació de la gent, ha hagut d’emigrar a la població del Tarragonès. Sí, emigrar perquè troben que l’Ajuntament de Reus no s’implica amb les entitats culturals juvenils i perquè no faciliten espais per a aquest tipus d’accions.

Que trist, una vegada més que, quan la ciutadania s’organitza per fer propostes culturals, creatives i lúdiques per al gaudi de tothom, no es tinguin ni tan sols en compte i s’hagi d’anar a trucar a la porta d’un altre municipi.

Per si algú no els coneix Mandrília és defineix així:
 
“Som Mandrília Associació, una entitat de Reus que té com a objectiu promoure l'entreteniment inclusiu, de qualitat, i autogestionat.

No tenim cap rumb marcat, fem el que ens motiva en cada moment, ja siguin contes per a nens, concerts per a joves o teatre per gent gran etc. Mandrília Associació treballa per democratitzar l'espai públic i alliberar-lo de polítiques restrictives i de cinisme, procura que les seves activitats es facin al carrer, que la gent literalment hi topi.

I per últim i no menys important Mandrília fomenta la cohesió i la cooperació entre entitats, per tal que treballin juntes, que creïn novetats a partir de cada camí propi. Mandrília esdevé una mena de pega de contacte per unir entitats, crear xarxa, sinergies i en definitiva més força i més cultura.”

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan  04 de Setembre de 2016

Resposta a J.Boronat

Jo a la Sra, Quadrada només la conec de vista, al ser de Reus i jo viure des de fa molts anys aquí. M'ha causat sorpresa el seu comentari referent a ella. En el comentari de la sra. Quadrada en cap moment parla de denegació de subvenció només parla de denegació d'ús d'esplai públic. Si hi havia petició de subvenció i vostè està assabentat, el lògic seria que vostè ho hagués comentat. Per altra banda no te res a veure que ella faci actes (només) cobrant amb el comentari de denegació d'espai públic per fer l'acte que es comenta.
No crec que sigui acceptable fer us d'un comentari d'una persona per atacar-la per altres motius que em penso que no venen a conte.

J. A. C. O.  03 de Setembre de 2016

Desconec aquesta 'entitat'

Molt possiblement hi ha temes més importants i cal implicar-se del tot. Potser, també és important contestar els correus com representant públic elegit. Fa mesos que espero una resposta malgrat que, fins i tot, s'ha recordat en persona.

J.Boronat Guash  03 de Setembre de 2016

No t'hi he vist mai

Sra. Quadrada, està molt bé lloar la feina d'aquesta associació (s'ho mereixen) però també és cert que a vostè mai li he vist fer cap activitat al mig del carrer sense cobrar. Està be lloar la feina dels altres però és molt millor implicar-s'hi. L'Ajuntament no és un pou sense fons i tot i que la cultura és important la cultura subvencionada potser ja no ho és tant. Salutacions.

Jobo - President AMCA  02 de Setembre de 2016

No interesa

Sento dir que tot el que no sigui negoci, culturalment no interesa. Quedem quatre gats que encara ho fem per amor a l'art, marginats socials, que hi farem. Endavant amb aquesta Associació, ho fan be, ofereixen alternatives culturals i aixó molesta certs organismes, que no en poden treure profit, que es fotin !!