Dilluns, 25 de Gener de 2021

Reus ampliarà els equipaments esportius escolars (amb set anys de retard)

17 de Maig de 2018, per Andreu Martín

Els vots favorables del PSC al Ple d’aquest mes de maig permetran la construcció immediata de dos poliesportius lleugers, vinculats als col·legis Joan Rebull i Cèlia Artiga, i la redacció del projecte del pavelló del Molinet, vinculat a l’institut Roseta Mauri. Això serà possible gràcies a un acord del nostre grup amb el govern municipal que ha permès incorporar al pressupost de 2018 els 3,4 milions d’euros del superàvit generat amb la liquidació dels comptes municipals de 2017.

Partint de la base que, per llei, el superàvit només es pot destinar a inversions sostenibles, la proposta d’invertir-lo en aquests equipaments ens satisfà molt en tant que milloraran la pràctica escolar però, a més, facilitaran l’accés a la pràctica esportiva d’entitats i col·lectius ciutadans. I aquest ús social permetrà dinamitzar dos barris de la ciutat perquè crearan noves àrees de centralitat esportiva.

Al PSC sempre hem cregut en aquest tipus d’instal·lacions. De fet, la construcció de polilleugers a la ciutat es va iniciar amb governs socialistes, al CEIP Ciutat de Reus, a l’escola Alberich i Cases. I de fet, dotar d’aquests equipaments a escoles amb destacada activitat esportiva, oberts a l’aprofitament del barri i a les entitats esportives de la ciutat era un dels nostres compromisos electorals. Perquè entenem l’esport com un factor socialitzador, educatiu i de salut. Una eina d’inclusió, generadora d’igualtat.

També valorem molt positivament aquestes inversions perquè es tracta de projectes que formen part del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), redactat l’any 2007 amb la finalitat de planificar i programar una xarxa equilibrada d’equipaments esportius adaptada a la realitat de la ciutat i a les necessitats de la ciutadania. És cert que en aquests moments s’està treballant en l’actualització d’aquell document, però creiem que no és gens arriscat pensar que la nova versió seguirà incloent la recomanació de construir uns equipaments que, en aquell moment, ja es consideraven com a elements amb un impacte molt positiu per a la ciutat. 

La gestió política va més enllà de la conjuntura puntual d’un any determinat. També va més enllà de l’oportunisme. La gestió política ha de facilitar l’execució de projectes estratègics ben planificats, ordenats i desenvolupats al llarg del temps cercant satisfer l’interès general. I aquest element és el que cal tenir en compte a l’hora de valorar invertir en un projecte o en un altre. És per això que hem donat suport a la construcció dels polilleugers, que aviat estaran a disposició de tota la ciutadania. La previsió és que les obres s’iniciïn aquest 2018 per acabar-les l’any vinent. Pel que fa al pavelló del Molinet, la redacció es farà enguany i les obres es realitzaran entre els anys 2019 i 2020.

Ningú no entendria que deixéssim perdre aquesta gran oportunitat a l’espera de tenir un nou MIEM que sabem que no s’enllestirà a temps per aplicar aquest romanent. Com tampoc ningú no entendria que es condicionés la construcció dels poliesportius i el pavelló a la venda de l’estadi municipal del futbol, tal com algú ha proposat, sobre el qual no hi ha cap oferta de compra damunt la taula, i que cal mantenir perquè és patrimoni de tots els reusencs i reusenques, com ho seran aquests equipaments esportius.

Per tant, el grup municipal del PSC estem molt satisfets d’haver contribuït a fer realitat, encara que sigui amb molts anys de retard, tres equipaments que facilitaran l’accés a la pràctica esportiva a tota la ciutadania. En tot el que suposi sumar per Reus, ens hi trobareu.

Andreu Martín és portaveu del PSC a l’Ajuntament de Reus.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ofuscat  17 de Maig de 2018

Prioritats, srs.!!

A part que és una camama que Reus tingui aquests recursos (simplement no es va gastar el que s'hauria d'haver gastat), no crec que aquesta sigui una prioritat de la ciutat, que amb 7.000 ciutadans immersos en la pobresa pot batre aviat rècords en desigualtats socials. Els temes esportius d'aquesta ciutat fa anys que estan resolts, però vostès no s'enteren de la pel.lícula. Són consciens que aquesta ciutat ha entrat en una espiral de decadència comercial terrible? I què estan fent vostès per evitar-ho? Ara farem pavellonets perquè la gent s'entretingui.

Reportatges