Dimarts, 01 de Desembre de 2020

Se’n diu honestedat

03 d'Octubre de 2020, per Mariluz Caballero

Fa uns dies, el portaveu socialista a l’Ajuntament de Reus ens delectava amb el conte d''El vestit nou de l’emperador', amb l’ànim de qüestionar el bon comportament de les finances municipals i el lideratge de l’alcalde Pellicer. El senyor Martín posava el focus en el pobre emperador, que tot ufà i aliè a l’engany desfilava nu pels carrers, però oblidava volgudament el paper dels sastres. Resulta curiós que el regidor socialista obviés el protagonisme d’aquells que intencionadament varen enganyar i mentir en el conte.

Com que al senyor Martín li sembla còmic que l’Ajuntament de Reus porti anys perseverant en l’objectiu de retornar i mantenir les finances municipals en uns estàndards de solvència, em veig en l’obligació d’aportar veritat a les seves afirmacions.

Primer. Com hem explicat repetidament, l’Ajuntament de Reus executa cada any vora el 100% del pressupost aprovat. Això és bona gestió? Sí, perquè el govern compleix amb el desenvolupament de les polítiques de mandat previstes. Ara bé, algú es pot preguntar com és que llavors tanquem l’any amb superàvit. Senzill. Alguns tributs, com el d’Obres i Construccions, tenen un caràcter elàstic i l’any 2019 aquest va tenir un comportament excepcionalment positiu. Espero que el portaveu del PSC se n’alegri.

Per altra banda, l’Estat (governat pel seu partit) va esperar al mes de novembre a informar-nos i transferir-nos 1’5 milions d’euros. Amb més previsió per la seva part, n’haguéssim tret més profit.

Ser prudent en la previsió d’ingressos però escrupolós en la despesa és sinònim de bona gestió.

Segon. Responsabilitzar l’alcalde d’una votació al Congrés sobre l’Estabilitat Pressupostària és, com a mínim, pervers. Per què? Pel context en què es va aprovar aquesta Llei i perquè ni tant sols era diputat el 2012.

A vostè, senyor Martín, no li interessarà dir-ho, però l’Estat espanyol va ser rescatat a causa dels continus dèficits milionaris generats per totes les Administracions públiques. Si tingués un mínim de memòria històrica recordaria que els socialistes varen ser responsables directes d’aquest desgavell econòmic i institucional. Calia posar-hi fi.

Tercer. Vostè reitera que l’IBI a Reus és el més car. Això és fals. Entendrà que si Reus és un dels municipis amb el valor cadastral més baix, haurà de tenir un coeficient més alt per garantir un nivell d’ingressos similar a la resta d’Ajuntaments amb valors cadastrals superiors. Se’n diu multiplicació, ho entén?

El portaveu socialista no només ens ha volgut fer un vestit invisible sinó que també ens ha intentat fer un llaç a l’esquena. Però, com el nen del conte, n’hem vist l’intent i en denunciem l’engany.

Així no, senyor Martín. Sempre que el PSC actuï amb honestedat treballarem plegats però si persisteix en l’engany serà complicat seguir trobant punts d’entesa. Li sobren paraules i li falta memòria.

Mariluz Caballero és regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ciudadano  03 d'Octubre de 2020

caro

No seré yo quien defienda al PSOE, PSC , y izquierdas de salón... pero intentar defender que el IBI en Reus es no una vergüenza, no le deja en buen lugar. ¨Sin duda, yo estaría dispuesto a pagar el importe del IBI que me obligan a pagar cada mes si mi sueldo se acercase al de un regidor del ayuntamiento. Peleas entre regidores mientras nos clavan 500 euros al año por un coche y un piso en un barrio a las afueras sin importarles si estás en paro o trabajas por mil euros al mes con hijos, que poca verg´¨uenza y que poca memoria que alguien intente defender que el IBI en Reus es normal.