Dimecres, 14 d'Abril de 2021

Associacions, entitats i col·lectius participen a la iniciativa '#ArxivemlaCovid19'

01 de Juliol de 2020, per Redacció
  • Una imatge feta per l'Associació de Veïns 25 de setembre

    Josep Ramon Ferré

Associacions, entitats i col·lectius de la ciutat s'ha sumat a la iniciativa '#ArxivemlaCovid19', promoguda per l'Arxiu Municipal de Reus conjuntament amb altres arxius catalans per tal de contribuir a la tasca de recollir el que s'ha fet durant l'etapa del confinament. L’Arxiu Municipal de Reus, que forma part de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, es va sumar a la iniciativa el dia 6 d’abril, començant així la tasca de documentar la pandèmia amb els testimonis provinents de la mateixa societat, particulars, entitats, associacions, empreses, i col·lectius diversos.

Una quinzena d’entitats, a través de la crida feta per la regidoria de Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Reus, han col·laborat en la campanya i han aportat més d’una 70 de documents amb un pes aproximat de 200 mb. Imatges de veïns i veïnes repartint mascaretes als barris, celebracions durant el confinament, actes de suport als sanitaris, etc. Les associacions de veïns del Barri Gaudí, del Carrilet, del Barri Montserrat, Niloga i Sol i Vista i les entitats l’Esplai la Caixa, Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, Parcel·les Casas, Yo ayudo o necessito, Banda la Verónica, Colla Sardanista Rosa de Reus, Coordinadora de Danses tradicionals i Fotocamp, entre altres, han anat aportant el seus testimonis, fotografies i imatges de la quotidianitat de la situació, espontànies, realistes... i també vídeos de les activitats que han fet durant aquest període: balls confinats, celebracions del calendari festiu, actes de solidaritat, etc. Majoritàriament els formats aportats han estat jpg i mp4.

Col·lectiu Som el que fem

Col·lectius com Som el que fem – grup de voluntaris- , constituït el mes de març amb l’objectiu de donar suport material als sanitaris i a tots aquells col·lectius exposats a la Covid19, ens han fet arribar més de 300 documents de la seva activitat. Imatges i vídeos, de les cosidores, del repartiment del material, de l’organització, de les entregues i donacions.

Les dades Fins al moment han arribat a l'Arxiu Municipal 276 documents provinents de particulars, que representen un volum de 14 Gb. Els documents provinents de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (bàsicament missatges de suport, dibuixos i fotografies de sanitaris) sobrepassen els 3.000, el pes fins al moment, és d’aproximadament unes 3,8 Gb. Pel que respecta a les entitats i col·lectius de la ciutat, han fet arribar 330 documents, unes 603 Mb (bàsicament en format jpg i mpg).

El volum total sobrepassarà els 3.500 documents i configuraran la Col·lecció '#arxivemlacovid19 Reus'. Cal preveure també, aquella documentació que pot arribar posteriorment – en paper- quan el Servei d’arxiu estigui en ple funcionament i l’activitat presencial es torni a reprendre. En l’actualitat #arxivemlacovid19 encara és una iniciativa activa i es preveu finalitzar-la el dia 31 de juliol. Una vegada s’hagi dut a terme el seu tractament documental es presentaran els resultats públicament i es farà accessible la documentació a la ciutadania.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges