Diumenge, 03 de Desembre de 2023

El Mas Totosaus, a punt per orientar les famílies

El centre oferirà un Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies i un d'Intervenció Socioeducativa

20 de Novembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • La inauguració ha coincidit amb el Dia Mundial de la Infància

    Cedida

Coincidint amb el Dia Mundial de la Infància, aquest 20 de novembre, l’Ajuntament de Reus ha posat en funcionament l'equipament municipal Mas Totosaus, que acull la direcció de dos serveis universals adreçats especialment a les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat: el Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i el Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS). Tant el SOAF com el SIS són serveis de l'Ajuntament de Reus, cofinançats pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a través del Contracte programa dels Serveis Socials 2022-2025.

Des de l'any 2017 ja existeix el SOAF a Mas Pintat, que presta atenció directa a les famílies de dilluns a divendres de 9 del matí a les 2 del migdia. El SOAF a Mas Totosus està previst que també atengui directament a les famílies més endavant. El SOAF és un servei gratuït d’atenció i assessorament integral a les famílies. Pretén millorar i reforçar les seves capacitats i habilitats educatives, relacionals i socialitzadores, per tal de facilitar i millorar el benestar individual i familiar. Es tracta d’un espai on parlar amb calma i confiança de les relacions familiars, amb acompanyament de professionals, que ajuden les famílies a trobar orientació i respostes a les incerteses de la criança. Els dos SOAF de Reus treballen directament amb les famílies de la ciutat mitjanant els espais educatius familiars, la consultoria individual, tallers, xerrades a centres educatius i altres propostes.

Respecte al SIS, és un servei del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya que a Reus des de fa anys el presta l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus. És un recurs amb diferents equips de prevenció que donen resposta a les necessitats d’intervenció socioeducativa en els casos de risc de desprotecció, amb caràcter diürn i no residencial, i que permeten actuar preventivament i evitar la separació de l’infant o adolescent de la seva família i del seu entorn habitual, a fi de treballar les seves necessitats en l’entorn comunitari. Estan repartits per tota la ciutat i actualment atenen al voltant de 400 infants i joves mitjançant 4 subserveis.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges