Dimarts, 11 de Maig de 2021

El PSC proposarà al ple la creació de l’Oficina de Protecció Animal

Vetllaria per evitar maltractaments i abandonaments i fomentar les adopcions

23 de Setembre de 2020, per Redacció
  • El PSC vol que Reus compti amb una Oficina de Protecció Animal

    Reusdigital.cat

Evitar maltractaments i abandonaments i fomentar les adopcions i la salut dels animals en col·laboració amb les entitats animalistes. Aquests són els principals objectius de l’Oficina de Protecció Animal que el grup municipal del PSC proposarà crear al ple d’aquest dilluns. Aquesta oficina serà l’encarregada de dur a terme campanyes institucionals de sensibilització; xerrades als centres educatius, centres de gent gran i associacions; divulgació en col·laboració amb els centres veterinaris de la ciutat per conscienciar la població de la importància de la identificació obligatòria, els avantatges de l'esterilització , el foment de l'adopció en detriment de la compra, recomanacions per viatjar amb animals, campanyes per censar i xipar els animals, i consells per protegir-los de la calor.

A més, s’encarregarà de tramitar ajuts per a intervencions d'urgència en centres veterinaris a les persones amb pocs recursos i coordinar famílies d'adopció durant processos d'hospitalització o malaltia dels propietaris. La moció també demana que totes les zones urbanes habilitades per l'esbarjo de gossos tinguin com a mínim una font i un element d’arbrat i que cap d'aquestes zones habilitades estiguin limitades horàriament; que l’Ajuntament de Reus vetlli per la gestió ètica del control de les poblacions d’animals, especialment de les colònies de coloms, i realitzi campanyes d’informació i sensibilització a la ciutadania i als treballadors i treballadores encarregats d’aquesta tasca. També insta als consellers de tots els grups polítics de l’empresa municipal Reus Transport es manifestin a favor que es permeti que tots els animals de família puguin utilitzar en bus urbà en un proper consell d’administració. En darrer terme, la moció demana l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte de Teguise. Cal recordar que la mort violenta d’un gos a aquesta ciutat Canària, a qui van emmordassar fins a asfixiar-lo, ha donat lloc a nombrosos moviments per a la protecció animal.

Mesures per a un bon funcionament de curs escolar i foment de l’equitat

Una segona moció proposa mesures per a un bon funcionament del curs escolar i el foment de l’equitat. Per Martín, “el confinament provocat per la pandèmia de la Covid19 ha evidenciat els problemes que arrossega el sistema, poc preparat per a una educació des de casa amb equitat”.

Per això, la moció demana una mascareta homologada diària a tot l’alumnat i equips docents; zones de vianants segures als accessos als centres educatius, donant prioritat als desplaçaments a peu; que es garanteixi un pla d’acció contra la bretxa digital amb un acompanyament de les educadores i educadors referents dels centres escolars per informar, gestionar i assegurar que l’equipament informàtic i la connectivitat arriben a tothom; que garanteixi la suficiència alimentària durant tot el curs escolar; que es valori el SAD Social (Servei d’Atenció Domiciliària) per posar a disposició de les famílies en cas d’alumnes en període de quarantena, per tal que l’impacte en la conciliació familiar sigui el mínim possible; que es negociï amb la Generalitat un increment de recursos per gestionar aquest servei; que realitzi una campanya promocionant l’oferta d’activitats extraescolars d’iniciativa diversa i la seva represa; i instar a la Generalitat que, en els casos que sigui necessari, estudiï la possibilitat de compactació o reducció d’horaris a primària abans d’optar per la semipresencialitat o pel tancament d’un centre, en cas de contagis. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  25 de Setembre de 2020

Actuar sobre les persones i la societat!

Menys despeses inútils. Els animals són molt importants però no paguen impostos i no fan societat. Pot ser cal atendre millor als reusencs i deixar de llençar coets en l'aire que contaminen.

Reportatges