El vermut negre de Reus ha estat reconegut com la millor parella de la 'gilda' el tradicional pintxo del nord de l'Estat, en la segona edició de la 'Gilda eguna', una festa que compta amb la participació d’una vuitantena de bars de Guipúscoa per promocionar el pintxo a base de bitxo, anxova i oliva.
Jurat format per especialistes
L’Agència Reus Promoció ha participat en el concurs en el marc de la promoció del Vermut de Reus, el qual ha competit en el certàmen amb la cervesa, el vi i el txacolí. El concurs, anomenat 'La pareja de la gilda', es va celebrar el passat dissabte 17 de desembre a Ibarra, i els membres del jurat eren xefs, crítics gastronòmics i sommeliers.
El jurat va haver de provar la 'gilda' i posteriorment maridar-la amb la beguda. Per la taula de tast hi van passar primer la cervesa, seguida de vins blancs i negres i del txacolí. El tast es va acabar amb el vermut de Reus, tant blanc com negre, que va convènçer "gairebé per unanimitat" el jurat, segons fonts municipals.
El jurat es va decantar pel vermut negre, "per la seva dolçor, matisada amb certa amargor", que contrasta perfectament "amb l'acidesa de la 'gilda' i del bitxo".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics