Divendres, 15 de Gener de 2021

Els casals d’estiu de primera infància s’allarguen una setmana i mantenen preus

Les inscripcions es poden fer a l’Oficina Municipal d’Escolarització

02 d'Agost de 2017, per Redacció
  • La regidora Sardà ha vistitat el casal d'estiu aquest dimecres

    Cedida

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, a través dels serveis de Mas Pintat, promou un any més els casals d’estiu adreçats a la primera infància (0-3 anys), entre el passat 31 de juliol i l’1 de setembre. Fonts municipals han exposat que per tercer any consecutiu es mantenen els mateixos preus i, com a novetat, s’allarga l’oferta a una cinquena setmana. Com l’estiu passat, enguany es repeteix la realització d’aquests casals a dues de les escoles bressol municipals que no tanquen a l’agost, l’EBM El Marfull i l’EBM El Lligabosc.

'Millor atenció a les famílies'

En aquests casals hi poden participar els infants nascuts enguany (mentre tinguin les 16 setmanes complertes), al 2016, al 2015 i al 2014, i germans d’aquests infants que hagin nascut els anys 2013, 2012 i 2011. Des de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística s’ha plantejat de nou la distribució dels casals a dues escoles bressol municipals a fi i efecte de garantir "una millor atenció a les famílies gràcies a les infraestructures i serveis disponibles". En aquest sentit, amb la distribució de places a dos espais que cobreixen diferents zones de la ciutat també té com a objectiu "facilitar l’accés de les famílies als equipaments que els quedin més a prop dels seus domicilis".

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística del consistori, M. Dolors Sardà, ha visitat aquest dimecres el casal que es desenvolupa a l’EBM El Marfull. L’oferta d’estiu d’aquesta escola bressol municipal i de l’EBM El Lligabosc s’obre al conjunt de la ciutat, també a les famílies no inscrites prèviament durant el curs ordinari a les escoles bressol municipals. "L’interès social del casal de la primera infància queda palès en la importància educativa de la franja dels 0 a 3 anys com a base dels futurs aprenentatges dels infants, en la tasca de socialització intrínseca en els espais educatius adreçats a la primera infància i, especialment en el mes d’agost, en la voluntat de facilitar la conciliació entre la vida familiar i laboral de les famílies amb infants d’edats primerenques", ha explicat Sardà.

Preus i inscripcions

L’oferta inicial es concreta en l’obertura de 3 aules per a cada EBM , seguint el model 1+1+1. D'aquesta manera, i en les aules de 0-1 anys, és per a vuit infants. Si en tenen entre 1 i 2, poden ser 13 infants, i en el cas de les aules per a nens de 2 i 3 anys, fins a 19 infants. Els casals ofereixen servei des de les 8 del matí fins a les 3 de la tarda, amb el servei d’acollida opcional (entre les 8 i les 9), el servei de casal (de 9 del matí a a 1 del migdia, sense servei de menjador) i precisament el servei de menjador, entre la 1 i les 3 del migdia.

Les inscripcions als casals de primera infància es poden fer a l’Oficina Municipal d’Escolarització (al carrer de Rosselló, 2) i s’admeten per ordre de registre fins a exhaurir les places. Encara queden algunes places disponibles en funció de la setmana, el lloc i l’any de naixement. Les inscripcions es fan per setmanes i en relació als horaris sol·licitats. Els preus dels casals per als nens d'entre 0 i 3 anys d’enguany es mantenen en relació als dos darrers estius i són de 12 euros setmanals pel servei d'acollida, 36 pel casal i 30 pel menjador.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics