Dilluns, 10 de Maig de 2021

Instal·len un banc intel·ligent que permet la recàrrega del mòbil amb USB o sense fils

És una de les noves accions en matèria 'smart city' impulsada des del consistori, que inclou nous punts de connexió WiFi i una estació de recàrrega de cotxes elèctrics

14 de Novembre de 2018, per Redacció
  • El banc intel·ligent és a la plaça de l'Estació

    Cedida

L'Ajuntament, en el seu projecte Reus Smart City, ha convertit la plaça de l’Estació en una 'zona smart', amb la posada en funcionament de diferents "serveis avançats", tals com una nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics, integrada a la xarxa que gestiona Reus Mobilitat i Serveis; cobertura de la xarxa municipal Reus WiFi; i un banc intel·ligent per a la recàrrega de dispositius mòbils, alimentat amb mòduls fotovoltàics.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha afirmat que “el govern de Reus ha fet en els darrers anys una aposta per adoptar mesures basades en la tecnologia que permeten millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Projectes en àmbits com l’atenció a les persones, la mobilitat, la promoció, la cultura, el medi ambient i la salut, per fer de Reus una ciutat més habitable i sostenible, gràcies a una gestió més eficient i de qualitat dels serveis”.

El nou carregador de vehicles elèctrics té capacitat per donar servei a dos vehicles al mateix temps. És de recàrrega semiràpida, amb la qual cosa un vehicle convencional es pot carregar completament amb un temps d’entre 2 i 4 hores. La instal·lació completa el pla de desplegament de carregadors municipals previstos per enguany. La xarxa que gestiona l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis disposa actualment de 14 estacions de recàrrega, amb capacitat per donar servei a 32 vehicles de manera simultània.

La plaça de l’Estació també disposa de cobertura de Reus WiFi, de la xarxa oberta de Reus Smart City. L’abast del servei també arriba al passeig de Sunyer i a la plaça del Nen de les Oques. Amb aquesta nova implantació, el projecte Reus WiFi ha passat de 16 a 18 espais coberts, i té la voluntat d’anar ampliant les zones WiFi públiques a diferents espais de la ciutat de manera progressiva. L’ús de la xarxa pública ha anat creixent, i actualment, més de 500 usuaris es connecten diàriament a la xarxa, segons s'ha apuntat des del consistori.

La tercera actuació inclosa a la 'zona smart' de la plaça de l’Estació és la instal·lació d’un banc intel·ligent, que substitueix el banc tradicional que hi havia fins ara. El nou seient públic, "de disseny modern", permet la recàrrega d’aparells mòbils amb connexió USB o amb tecnologia sense fils. El carregador funciona de manera autònoma, gràcies a la bateria i mòduls fotovoltaics de què disposa. Aquesta actuació ha tingut un cost de 6.500 euros.

Aposta pel vehicle elèctric

Amb el nou punt de recàrrega de vehicles elètrics, Reus disposa de 14 estacions repartides per tota la ciutat. La instal·lació del carregador de la plaça de l’Estació completa el desplegament previst per enguany, després de la posada en funcionament dels nous punts de recàrrega instal·lats al Pavelló Olímpic Municipal i al carrer de l’Argentera, a la cruïlla amb l’avinguda dels Països Catalans. La instal·lació i posada en servei dels tres darrers punts ha tingut un cost de 12.000 euros.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha afirmat que “Reus és una ciutat adaptada al vehicle elèctric des de l’any 2014, fet que es consolida contínuament amb l’ampliació de la xarxa municipal d’estacions de recàrrega, i l’ús que en fa la ciutadania. L’aposta municipal pel vehicle elèctric, també es tradueix en avantatges i bonificacions fiscals per promocionar-ne l’ús, i en la renovació de la flota municipal de vehicles amb unitats híbrides o elèctriques.

L’any 2017, l’ús de la xarxa municipal d’estacions de recàrrega es va tancar amb més de 6.000 recàrregues, quan el 2016 la xifra total es va situar al voltant de 4.500. L’Ajuntament ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals.

Enguany, també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges