Dissabte, 24 de Febrer de 2024

La Cambra de Reus valora «molt positivament» l'anunci de la construcció de l'estació intermodal

02 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • Projecte de l'estació intermodal

    Cedida

La Cambra de Comerç de Reus celebra de manera "molt especial, i amb profunda satisfacció", l’anunci de la construcció de l’Estació Intermodal que aquest divendres feien oficial, de manera conjunta, el Ministeri de Transports, la Generalitat i els Ajuntaments implicats.

La corporació considera que l’anunci "fa justícia" a una de les reivindicacions històriques del territori que la mateixa Cambra ha mantingut vigent en tot moment, i de manera ben especial des que es van suspendre els treballs previs de la primera estació plantejada i que hauria d’haver entrat en funcionament el 2012. Des d’aleshores la corporació ha mantingut una actitud vigilant, interpel·lant en tot moment al Ministeri, com ho demostra la resposta que el mateix Ministeri va donar a la Cambra l’any 2016 apuntant que l’estació no estava desprogramada i que s’executaria quan la sostenibilitat econòmica i la demanda estiguessin plenament garantides.

Per aquest motiu, i coneixent per la premsa l’anunci, la Cambra reitera la “seva satisfacció” mantenint aquesta atenció constant sobre l’evolució del projecte tenint en compte, a més, que l’inici de les obres encara trigarà, amb l’horitzó del 2026.

Per això, la corporació demanarà una reunió amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transportes, Xavier Flores, per conèixer de primera mà el projecte. Tot just amb Flores la Cambra es va reunir, quan era Director General d’Infraestructures de la Generalitat, per conèixer el projecte del tren-tram, posant damunt la taula la necessitat de connectar la futura estació i l’aeroport amb el tramvia fent-ho amb via pròpia i no aprofitant la convencional d’Adif. Així es va fer constar a les al·legacions presentades. Per això la Cambra “celebra” que el projecte que aquest divendres es feia públic contempli aquesta connexió amb un mitjà de comunicació que es considera vital i d’alt valor estratègic per afavorir la mobilitat integral al territori.
La corporació també ha recordat el compromís adquirit per AENA d’implicar-se en la futura connexió llançadora de l’aeroport amb la nova estació que ha de permetre l’autèntica intermodalitat de mitjans de transport i potenciar, de manera determinant, l’atractiu de la instal·lació aeroportuària per a companyies i passatgers.

La Cambra conclou apuntant que l’anunci d'aquest passat divendres cal qualificar-lo d’"històric, que és imprescindible garantir-ne el seu compliment i, sobre tot, assegurar-nos que l’estació, quan entri en funcionament, sigui realment competitiva pel que fa al nombre de destinacions i freqüències que s’ofereixin. Tenim una massa crítica de potencials usuaris que supera els 700.000 habitants i que necessiten, més que mai, disposar d’una instal·lació que doni resposta a les necessitats de transport i mobilitat de la segona àrea metropolitana del país".
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics