Dimarts, 02 de Març de 2021

La dolçor argentina arriba a Reus

Una nova pastisseria especialitzada pretén ser un espai on la comunitat trobi 'tot el que enyora de la seva terra'

24 de Gener de 2021, per Alba Cartanyà
  • 'Facturas' argentines

    Cedida

  • La pastisseria està ubicada al carrer Doctor Robert

    Cedida

El projecte de la Pastissera La Boca va sorgir a casa, quan tot es va aturar amb l'arribada de la pandèmia. La seva impulsora, Daniela Salto, va treballar de cambrera i va estudiar gestió d'esdeveniments a Barcelona. La seva família i ella van començar a vendre productes argentins elaborats artesanalment a amics i coneguts, i la covid-19 els va empènyer a crear el negoci. "És època d'arriscar... jo estava molt frustrada perquè no sabia què fer amb la meva vida", explica Salto i afegeix: "Jo sempre ho dic: som fills de la pandèmia".

Nascuda a Argentina, la Daniela va venir aquí quan tenia 8 anys. El seu pare, mestre pastisser de professió, ha treballat allà tota la vida. Ja fa 17 anys que els dos viuen a la ciutat de Reus, i ara emprenen junts aquesta aventura, amb la voluntat de "construir un lloc on les persones argentines puguin trobar tot allò que troben a faltar de la seva terra". Així, oferiran 'alfajores', 'sandwiches de miga' o 'facturas', però sense "descuidar el client local", ressalta la Daniela, i per això també hi haurà "el que es pot trobar en una pastisseria normal".

Ressalta que la "veritable impulsora" de la pastisseria ha estat la seva mare, i reconeix l'ajuda imprescindible de la seva família, de la seva parella i dels seus amics: "Hi ha hagut molta gent que ha ajudat durant el camí, sense la qual res hagués estat possible", admet.

La resposta de la ciutadania davant d'aquesta nova proposta ha estat molt bona: "Van començar a sortir argentins de tot arreu", bromeja la Daniela. Molts d'ells viuen a Reus, a Vila-seca, Salou, Tarragona o Cambrils, i la Daniela admet que mai havien près consciència que n'hi havia tants per la zona.

Així, estan "súper contents" de la càlida acollida del nou negoci. De moment, els falta acabar d'enllestir l'establiment i treballen a partir de les comandes que, afirma, han "augmentat molt" des de l'anunci de l'obertura a través d'Instagram.

Si tot succeeix segons les previsions, la Pastisseria La Boca obrirà les portes el dia 1 de febrer, al carrer del doctor Robert número 29 de Reus. A causa de les restriccions per frenar la pandèmia, segurament no serà possible organitzar cap acte públic, però la Daniela avança que es farà algun sorteig i que, qui s'apropi a la botiga, podrà degustar alguns dels seus productes.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reus diari digital, pastisseria argentina, reus, la boca

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics