Dimecres, 25 de Novembre de 2020

La Fira de Formació Professional de Reus s'inaugura aquest dijous

La fira tindrà lloc el 7 i 8 d'abril a la Llotja de Reus, de 9 a dues del migdia i de 4 a 8 del vespre

06 d'Abril de 2016, per Redacció
  • La presentació de Camins d'FP, amb representants de l'Ajuntament, de la Cambra de Comerç i de la comunitat educativa de Reus

    Cedida

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i la directora dels serveis territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Rodes, inauguren aquest dijous, a les 6 de la tarda i a la sala d’actes de la corporació mercantil, la segona edició de Camins d'FP, la Fira de Formació Professional a Reus.

La fira tindrà lloc el 7 i 8 d'abril a la Llotja de Reus, de 9 a dues del migdia i de 4 a 8 del vespre.  L'objectiu és apropar els futurs estudiants a les empreses i a la formació professional que s'imparteix a la ciutat, així com el nivell de qualitat amb el qual es treballa des dels centres educatius. Concentrarà en un únic espai l’oferta formativa que ofereixen els diversos centres de formació professional de la ciutat, amb la col·laboració dels instituts Baix Camp, Antoni Gaudí, Domènech i Montaner, Horticultura i Jardineria, Josep Tapiró, el col·legi Maria Rosa Molas, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, la Cambra de Comerç, el Mas Carandell i el consistori.

Novetats

La proximitat al període de preinscripció és fonamental per l’organització de la Fira, ja que permet tenir una idea més propera del que es fa en cada institut en un moment en què cal optar entre determinats estudis i sortides professionals. Novetats La Fira d’enguany compta amb dues principals novetats. D'una banda, s’oferiran xerrades d’orientació professional en diferents horaris de matí i de tarda, per tal d’explicar el ventall d’alternatives formatives existents a partir del nivell d’estudis que s’està cursant i per proporcionar elements per a la presa de decisió en relació als diferents itineraris educatius professionalitzadors. Les xerrades, també d’entrada lliure com la Fira, (tot i que cal dir que en aquest cas l’aforament és limitat) aniran a càrrec de professionals de Mas Carandell i es realitzaran a la sala d’actes de la Cambra de Comerç.

S'han programat 7 sessions, 4 dijous i 3 divendres. Paral·lelament, i amb la perspectiva d’oferir continuïtat al certamen de cara a l’any vinent, s’engegarà un concurs per escollir la imatge del cartell promocional de la fira 2017, durant els dies 7 i 8 d’abril, a la mateixa Llotja, on s'exposaran diverses creacions dels alumnes de l’escola d’Art i Disseny, i el públic assistent podrà votar aquella opció que mes li agradi durant la seva visita.

Valoració de la primera edició

La primera edició ha estat valorada molt positivament pel conjunt de centres participants, que enguany repeteixen com expositors. En relació a l’assistència, es calcula que el 2015 es va rebre la visita de més de 500 joves d’un total d’11 centres educatius, distribuïts en 25 grups. L’alumnat visitant va ser majoritàriament provinent de tercer i quart d’ESO, tot i que també van visitar la fira algun grup de Batxillerat, algun Cicle formatiu de grau mitjà i alumnes de les dues Escoles de persones adultes de la ciutat.

Enguany es preveu que aquesta xifra augmenti, especialment pel que fa a la participació de més alumnes de Batxillerat i de Cicles de grau mig, als quals també s’adreça l’oferta formativa que s’hi difon. A les tardes, de la mateixa manera que en la primera edició, s’espera atendre un públic més familiar. En aquesta línia enguany es modifica l’horari de tarda ampliant-lo de les 4 a les 8 del vespre per tal de donar més possibilitats d’assistir. L’horari de matí es manté de 9 a 2 del migdia.

L'oferta

Actualment Reus ofereix itineraris formatius de les famílies d'activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts plàstiques i disseny, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, imatge personal, serveis a la comunitat i sanitat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics