La iniciativa de les pintades horitzontals als patis de les escoles de Reus han sumat aquest mes d’octubre dues intervencions més. Les escoles Cèlia Artiga i Sant Bernat Calbó han estat els espais que han comptat aquestes darreres setmanes amb la presència dels artistes Chenxin Tang i Noé Peiró, respectivament.
Aquest projecte ajuda a "veure molt més enllà del que molts creuen que és la pintura mural o graffiti", explica el Noé Peiró, mentre que la Chenxin Tang apunta que és una "oportunitat" i afegeix: "Amb això molts i moltes ens podem donar a conèixer".
Colors d’igualtat
L’última obra realitzada és la de Noé Peiró, 'Colors d’igualtat'. Aquesta setmana el Noé ha fet les últimes "pinzellades" d’un mural horitzontal que mostra un equip mixte jugant a futbol. "Representar allò que idealitzem, però que no passa als col·legis" és, en paraules del Noé, la raó de ser de 'Colors d’igualtat'. Per a l’artista, la seva obra se centra en com els jocs intervenen en l’acceptació dels rols dins la societat.
Koi i la perseverança
Chenxin Tang ha estat l’encarregada de donar vida al terra d’una escola a un koi, un peix que neda a contracorrent superant obstacles i és símbol de "perseverança, determinació i èxit". L’artista li va dedicar un temps a trobar l’equilibri per a què la representació del 'Koi i la perseverança' no estigués massa simplificada ni fos massa complicada. Per a la Chenxin Tang, una noia de 18 anys, aquesta és la seva "carta de presentació".
Sobre els artistes
Ambdós des de ben petits van mostrar interès per l’art. La Chenxin Tang tot just comença la seva trajectòria professional ara, però abans sempre ha fet dibuixos per a gent coneguda. Per la seva banda, el Noé, un valencià de 26 anys, ha participat en exposicions col·lectives i, enguany, ha presentat peces d’estudi pròpies a Madrid i València.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics