Dilluns, 14 d'Octubre de 2024

L’Ajuntament completa el projecte Reus Open Data amb 50 conjunts de dades reutilitzables

El portal té una mitjana mensual de 1.000 visites

14 d'Agost de 2019, per Redacció
  • Imatge del portal

    Cedida

L’Ajuntament de Reus ha incorporat deu nous conjunts de dades al portal Reus Open Data, i completa així el projecte digital engegat el setembre del 2016, i que posa a disposició pública un total de 50 conjunts de dades que gestiona l’administració local. Reus Open Data ofereix dades en formats reutilitzables i oberts, responent als principis de transparència i govern obert.

L’objectiu del projecte és fomentar l’ús i la reutilització de la informació que té l’administració, donar màxima transparència a la gestió dels serveis públics d’acord a la política de transparència i bon govern. L'eina facilita, per exemple, el control de la gestió pressupostària municipal, a través de les dades publicades dels pressupostos inicials i de seguiment d'ingressos i de despeses, tant de l'Ajuntament com dels organismes autònoms. Així mateix, es pretén que la informació generada pel sector públic municipal, a través de la seva reutilització, sigui útil a persones i empreses en els seus àmbits d’actuació i contribueixi a l'economia de les dades i al seu creixement i la creació de llocs de treball.

El portal municipal de dades obertes, que forma part del Portal de Transparència de l’Ajuntament de Reus, ha finalitzat la tercera fase d’agregació de dades, amb la publicació dels 'datasets' següents: consum d'aigua per barris, gestió a les oficines d'Atenció de l'Ajuntament de Reus, cita prèvia a les oficines d'atenció de l'Ajuntament de Reus, atur registrat per sexe, atur registrat per sectors productius, atur registrat per franges d'edat, usos de Wi-Fi als equipaments municipals, valors climatològics diaris, i subvencions atorgades per l’Ajuntament. 

El portal de dades obertes de l’Ajuntament ofereix 'datasets' que permeten fer el seguiment dels pressupostos municipals, ja que s’han publicat els pressupostos inicials d’ingressos i de despeses i el seguiment pressupostaris d’ingressos i despeses de l’Ajuntament, l’Institut Municipal de formació i Empresa, l’Agència de Promoció de Ciutat, l’Institut Municipal Reus Cultura, el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny. Entre d'altres, també s’han publicat dades sobre expedients de multes iniciats per la Guàrdia Urbana, Ofertes de feina del sector públic municipal i d’empreses privades de Reus, o Contractes administratius i contractes menors de l’Ajuntament de Reus, entre altres.

El Portal de Dades Obertes té una mitjana mensual de 1.000 visites i 115 usuaris diferents. Durant aquest 2019 les pàgines més visualitzades han estat: seguiment pressupostari de despeses de l'Ajuntament de Reus; ofertes de feina; població per barri, edat, sexe i nacionalitat; cens d'activitats de la ciutat de Reus; contractes no menors; contractes menors, i eleccions de l'Ajuntament de Reus.

El projecte digital ha tingut un cost de 25.000 euros en els tres anys, i ha comptat amb la participació de l'Ajuntament i les empreses municipals Reus Serveis Municipals —a través de la divisió Aigües de Reus—, i Reus Mobilitat i Serveis. Finalitzat el projecte inicial, l'Ajuntament planteja ara l'ampliació del portal amb la publicació de més conjunts de dades, especialment de l'àmbit territorial, amb tots els serveis que actualment ja estan integrats al Geoportal de l'Ajuntament; i també la formació i sensibilització a la ciutadania i empreses en els beneficis del seu ús. La voluntat de la regidoria de participació, Bon Govern i Serveis Generals és continuar treballant en aquest sentit per oferir cada vegada més dades en més àmbits i fomentar la seva reutilització per part dels agents econòmics i socials de la ciutat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges