Diumenge, 19 de Maig de 2024

L'Ajuntament de Reus inverteix 1,7 MEUR en habitatge, educació i mobilitat sostenible

La xifra és el resultat de l'aprovació de la liquidació del pressupost 2023

19 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge del ple de l'Ajuntament de Reus

    Cedida

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 19 d'abril la liquidació del Pressupost 2023 amb un superàvit de 4.076.697,42 euros, dels quals 2.315.248,59 estan afectats per compromisos de l'exercici 2023 que tenen continuïtat en el pressupost de 2024, com la transformació urbanística de l'entorn del Mercat del Carrilet; el complex d'habitatge social, aparcament i equipament de la Hispània; l'adequació de les instal·lacions de l'edifici de Bioempreses, el desplegament del pla de la bicicleta o la reforma del Museu de Reus. Els 1.761.448.83 euros restants són romanents de lliure disposició.

L'expedient de modificació de crèdit que el ple també ha aprovat en la mateixa sessió incorporar els romanents al Pressupost 2024, que permetrà finançar noves actuacions vinculades, principalment, als eixos del Pla d'Acció Municipal 2023-2027 d'Escolta Activa i Ciutat Verda. Destaquen inversions en matèria d'habitatge, educació i mobilitat sostenible, entre altres:

En habitatge, l'obertura del nou Servei Municipal, que integrarà en un únic espai tots els serveis d'habitatge que ofereix l'Ajuntament. Inversió en la compra d'habitatge de lloguer per destinar-lo a la Borsa de Lloguer Social, d'acord amb les directrius del Pla Local d'Habitatge.

En l'àmbit de l'educació en destaquen actuacions de manteniment i millora per donar resposta a les necessitats detectades a les escoles públiques, com el Pla de Pintura. Actuacions per al disseny del projecte de futura escola bressol municipal al costat de l'escola Eduard Toda.

Respecte a la mobilitat sostenible es contemplen actuacions vinculades al desplegament i a la campanya d'informació de la futura Zona de Baixes Emissions. Ampliació de la xarxa d'aparcaments dissuasius amb l'obertura d'un nou equipament.

En cultura i festivals es preveuen noves programacions culturals i festives amb actuacions en l'àmbit de la diversitat, programació de concerts i la commemoració de l'Any Fortuny.

Per últim, a la regidoria de promoció de ciutat es duran a terme accions amb els agents de la restauració de la ciutat vinculades al compromís del Govern de treball conjunt amb els professionals del sector arran de l'actualització de les ordenances fiscals. Recuperació de la Fira d'Entitats.

 

Indicadors de solvència

 

La liquidació dels comptes de 2023 confirma que l'Ajuntament de Reus compleix amb tots els indicadors de solvència: un percentatge d'execució de la despesa corrent del 97%, 10 punts per sobre de la mitjana catalana; la rebaixa del període mitjà de pagament als proveïdors en un exercici de vuit a sis dies; una ràtio d'endeutament del 68,78% i la reducció del deute municipal en 1,45 MEUR fins a situar-lo en 113 MEUR a 31 desembre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges