Dilluns, 30 de Novembre de 2020

L'Ajuntament de Reus revalida el Segell Infoparticipa amb una nota del 98%

L'únic indicador que el consistori no ha assolit és de les Cartes de servei

04 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Reus és el municipi més ben valorat de la demarcació de Tarragona

    Cedida

L'Ajuntament de Reus ha revalidat el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així doncs, l'Ajuntament de Reus millora la puntuació anterior amb la validació de 51 dels 52 indicadors avaluats i una puntuació del 98,08%. A més, se situa com el municipi més ben valorat de la demarcació de Tarragona. L'indicador que no s'ha assolit és el de les Cartes de servei. 

Aquesta vegada, per atorgar el segell s'han tingut en compte aspectes qualitatius com ara la correcta organització de la informació i l'accessibilitat de forma que sigui comprensible i que es faciliti una consulta àgil i ràpida. Els indicadors només es validen si la informació està totalment actualitzada, és vigent i té un fàcil accés, és a dir, que l'espai on apareix estigui ben nomenat i direccionat correctament.

Les Cartes de servei són l'únic indicador que l'ajuntament no ha assolit. Per validar-lo en institucions de la mida de Reus, els avaluadors requerien un mínim de 5 cartes aprovades. L'Ajuntament de Reus n'ha aprovat tres fins ara, tot i que compta amb un calendari d'implantació progressiva de Cartes de serveis. Per això, s'espera aconseguir tots els objectius plantejats pel segell aviat.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, es mostra satisfeta per "aquest nou reconeixement que confirma que estem en el camí de la millora constant". A més, Flores ha assegurat que "el rebem (el segell) des de la humilitat perquè som conscients que tenim camí per recórrer", no obstant això, es mostra satisfeta perquè "un nou indicador objectiu i extern avali la feina que estem fent". "Continuarem treballant en la transparència i en el govern obert, no per obligació sinó des del convenciment", ha sentenciat.

Un segell de qualitat a la informació pública

Aquest segell de qualitat es basa en l'avaluació de la informació que es publica als webs de les administracions públiques amb l'objectiu de promoure que millorin la seva transparència i qualitat. La valoració de les pàgines es fa al voltant de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. Concretament, s'analitza si la informació publicada facilita el coneixement als ciutadans sobre qui són els representants polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Més enllà d'això, també es valora que la informació sigui fàcilment localitzable.

Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  04 d'Abril de 2017

És cert?

Si es poguessin analitzar totes les propostes, a ben segur, tindríem sorpreses. Hi ha molts aspectes que mirats per reusencs no experts aportarien divergències notables quan a l'estudi.