Dijous, 25 d'Abril de 2024

L'Ajuntament farà un protocol per 'minimitzar' l'impacte de les obres a Reus

24 de Gener de 2020, per Marc Busquets/ Jordi Siré
  • Una imatge de la sessió d'aquest divendres

    Ara Reus/ Twitter

A la recta final del ple, la CUP ha defensat dues mocions. La primera, relativa a l'accident d'IQOXE, ha estat plantejada pel regidor Edgar Fernàndez. Aquest ha lamentat que la població no tingués a l'abast "prou informació" sobre com procedir un cop es va produir l'explosió i ha plantejat fins a una desena de possibles acords, entre els quals que l'Ajuntament instés la Generalitat per tal que es personi com a acusació particular contra l'empresa, o que es fessin estudis independents de la qualitat de l'aire. Val a dir que els anticapitalistes no han acceptat la gran majoria de les esmenes del govern municipal, i que la votació s'ha fet per separat, punt per punt. Tan sols el segon (per tal que s'insti el govern del país faci una investigació sobre l'eficàcia del Plaseqcat)

Pel que fa a la segona, s'ha produït l'acord unànime de les forces representades per crear un protocol que minimitzi els danys que puguin causar les obres públiques i privades a la ciutat de Reus. La regidora Mònica Pàmies ha plantejat una sèrie de punts, que finalment s'han inclòs en un únic a partir d'una esmena del govern. D'aquesta manera, s'hi inclouran accions com la protecció de l'arbrat en l'entorn d'allà on s'hi facin treballs, així com el paviment de la via pública o els nius de les aus que pugui haver-hi quan es tracti de rehabilitacions de finques ja existents. 

Cs i les biblioteques

A banda, i per últim, el plenari de l'Ajuntament ha rebutjat (gràcies a la majoria de l'equip de govern) la moció presentada per Cs per obrir les biblioteques públiques passada la mitjanit "en època d'exàmens". La portaveu taronja, Débora García, ha exposat que l'horari actual de tancament (a les 8 del vespre) "obliga molts dels estudiants a desplaçar-se a la biblioteca de la Facultat de Medicina o a altres localitats". La CUP ha donat suport a la proposta perquè possibilitava habilitar altres dependències municipals, especialment centres cívics, com llocs d'estudi contemplats dins del nou horari.

Des del PSC s'ha descrit com "oportuna" la mesura per combatre les "desigualats" existents en famílies amb pocs recursos. El regidor d'Educació, Daniel Recasens, ha justificat la negativa del govern tot afirmant que "les biblioteques públiques són espais per accedir a la cultura" i no "poden centralitzar-se en l'estudi", un servei ofert "per les biblioteques universitàries". A més, ha justificat la impossibilitat de fer front a la mesura en la necessitat "que el personal de les biblioteques pugui conciliar la seva vida familiar i personal".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics