Dijous, 05 d'Octubre de 2023

L'Ajuntament habilita sis nous espais perquè els gossos facin les seves dejeccions

La Guàrdia Urbana incrementa d'una a dues patrulles les dedicades a sancionar i vigilar els comportaments

27 de Gener de 2015, per Josep Gallofré
  • Una dona amb el seu gos, a l'espai habilitat a la plaça de Morlius

    Cedida

Els sis espais permetran als propietaris dels gossos disposar de zones adequades perquè els animals domèstics puguin fer les seves necessitats. Carles Pellicer ha volgut recordar que la sanció per no recollir les restes dels animals pot arribar als 1.500 euros. "No volem més excrements al carrer, tinc una especial incidència en aquesta problemàtica i treballarem molt per disminuir-ho", ha dit el batlle.

Pellicer s'ha mostrat contundent: "Si una persona té un gos, ha de fer que aquell animal faci les seves necessitats als llocs adequats. No podem permetre que es facin a la via pública. L'obligació d'un propietari és recollir els excrements, nosaltres no som els seus amos". L'alcalde argumenta que "la resta de ciutadania no té cap culpa de trobar-se la dejecció d'un gos al mig de la via pública."

La mitja dotzena de punts, d'entre 20 i 50 metres quadrats amb sorra i tancats, es troben als carrers del Vapor Vell, Closa de Freixa, l'Escorxador, Sant Lluís i a les places de Morlius i del Baluard. D'altra banda, s'habilitaran quatre grans zones d'esbarjo per a gossos al Mas Iglésias, als carrers del Pare Manyanet - a l'espera de l'adequació de l'espai definitiu a l'interior del parc Ghandi-, i a la plaça de Joaquim Sorolla. També està previst que se'n construeixi un al carrer de Vilafranca del Penedès, el qual substitueix l'existent al barri dels Horts de Miró.

Cap expedient durant el desembre de 2014

Durant el mes de desembre de l'any passat, la Guàrdia Urbana no va haver d'obrir cap expedient relacionat amb animals. Pel que fa la resta de 2014, se'n van obrir un total de 125, vuitanta-sis dels quals per dejeccions i quaranta-tres per altres infraccions. Pel que fa el 2015, s'havien registrat cinc expedients.

La regidoria de Via Pública i Medi Ambient començarà a distribuir entre la ciutadania bosses de plàstic en petit format, per tal que recullin els excrements del seu gos. Es podran adquirir als centres cívics de la ciutat i a l'Ajuntament. L'equip de neteja del municipi també portarà aquests elements per si és necessari entregar-ne.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

jose luis  29 de Gener de 2015

Feina productiva

La feina important anunciada, a més a més hauria de ser profitosa, que la urbana és ben eficient per desenvolupar la seva tasca.
Per cert, sempre es parla de les sancions als amos dels gossos, i que se´n diu de les sancions a les autoritats que no fan bé la seva feina, perquè dejeccions i orins es veuen cada dia, a l´hivern es mantenen fresques i a l´estiu fan una pudor insuportable.
És sorprenent que durant un mes sencer no hagi cap expedient, molt sorprenent.

Anònim  28 de Gener de 2015

Em sorprén... que ens

Em sorprén... que ens preocupi molt més buscar als delinqüents que no recolleixen els excrements dels seus gossos, que procurar un sostre als desnonats (com una familia amb menors...) o intentar omplir els pisos de protecció oficial, o que tots els nens desfavotits tinguin una beca menjador, o una ajuda per a llibres per als pares que no poden assumir aquest gast, les llistes d'esperes a l'hospital i als especialistes de la S.S., però no....gastem energies i recursos en que ens preocupa més buscar als dolents, violadors (de la vía pública) i exhibicionistes d'excrements canins.

Juan  28 de Gener de 2015

Para que este gasto

Señor alcalde es de esperar que se haga justicia con esto de los perros y que sus dueños se atiendan a las ordenanzas municipales,sorprende que la urbana durante el mes de Diciembre no haya puesto ninguna sanción, señor alcalde cada dia vemos como los perros se hacen pipi por todos los sitios ( esto es sancionable ) y destrozan todo lo que encuentran, el pipi lo corroe todo ocasionando un gasto si encima les hacemos unos pici-can ya me dira el gasto que ocasiona a la ciudad , no seria mas interesante el poner un pequeño impuesto a los perros, asi seguramente sus dueños serian mas disciplinados

Reportatges