Diumenge, 01 de Setembre de 2024

L'Hospital de Sant Joan obre 15 llits més a urgències per l'avançament de la grip

Els centres habiliten recursos addicionals per fer front al sobtat creixement de pacients i els col·lapses del servei, especialment, a partir del passat cap de setmana

03 de Gener de 2017, per ACN/ Redacció
  • L'Hospital de Sant Joan ha incrementat les atencions d'urgències a causa de la grip

    Cristina Antillés

L'avançament de l'arribada de la grip ha disparat de forma considerable les atencions als serveis d'urgències dels hospitals tarragonins, especialment, durant aquest últim cap de setmana. Les atencions per afeccions respiratòries en general –inclosa la grip, que ha arribat unes dues setmanes abans del previst-, han portat, per exemple, l'Hospital Sant Joan de Reus a passar de les 230 atencions d'urgències diàries a unes 260 –i un pic de 290 el passat dia 26 de desembre-.

A Reus, l'Hospital de Sant Joan viu jornades d'especial activitat a urgències arran la irrupció de la epidèmia de grip. La direcció del centre ha obert quinze llits d'observació a la segona planta i l'àrea d'observació s'ha convertit en boxes d'urgències. El fet que tant els problemes respiratoris com la grip afectin especialment gent gran amb altres patologies requereix, en moltes ocasions, un major temps d'ingrés per vigilar que altres factors es puguin descompensar. En aquests moments, segons fonts de l'hospital, el servei d'urgències disposa de 53 places -38 box i els quinze d'observacions esmentats-. La direcció assegura que seguirà l'evolució dels nivells d'atenció a urgències –que han crescut a uns 260 diaris i arribat als 290 casos- i no descartar, en cas de necessitat, obrir més llits.

A l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, se superen de llarg les 300 urgències ateses diàriament. Des de les direccions dels centres asseguren que es tracta d'un fenomen conegut cada any però la seva intensitat ja ha obligat a habilitar recursos addicionals per evitar les llargues esperes i col·lapses dels serveis davant d'aquestes patologies. Així, mentre al Joan XXIII s'ha obert tota la cinquena planta d'una ala de l'edifici B i s'han habilitat vuit llits a urgències per a observació de la grip, al Sant Joan de Reus s'han obert una quinzena de llits a urgències.

Al centre tarragoní, que habitualment atén uns 290 casos d'urgències diaris, l'arribada abans d'hora de la grip i els col·lapses, particularment durant aquest últim cap de setmana, van portar aquest dilluns a la tarda la direcció a habilitar vuit llits als servei d'urgències per a casos d'observació de la grip. També funciona a ple rendiment la cinquena planta de l'ala de l'edifici B, després que s'hagi obert l'altra meitat de l'espai que es trobava inoperativa –fonts del centre no han pogut precisar la xifra exacta de llits habilitats-. Es tracta d'una planta que no està específicament dedicada a cap especialitat i que s'obre progressivament a mesura que les diverses necessitats del servei ho aconsellen.

En el cas d'hospitals més petits de comarques, com el de Móra d'Ebre, també s'ha notat un increment elevat d'activitat per la grip. Tot i que fonts del centre asseguren estar donant una resposta adequada i tenir una activitat "molt alta", durant aquest dilluns tots els box van estar ocupats i amb usuaris valorats a la sala d'espera que van haver d'esperar durant més de dues hores per ser atesos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepe  03 de Gener de 2017

Es una buena actitud

Ya ha costado tomar esta decisión, de todas maneras tomen nota que después de parar la famosa gripe hay que tomar la decisión de en en casos de saturacion hay que tener disponibles habitaciones, lo que no puede ser es que se tengan que estar en las urgencias los enfermos en los pasillos, esto es intolerable, hay que abrir habitaciones, cueste lo que cueste, lo primero es el enfermo y que el profesional trabaje a gusto