Dimecres, 19 de Juny de 2024

L’Hospital Sant Joan de Reus inicia el procés d’implantació d’un nou sistema informàtic de gestió clínica

Facilitarà, entre altres, que es pugui compartir informació clínica entre els diferents nivells assistencials

26 de Maig de 2023, per Redacció
  • Una imatge de detall de l'accés al centre hospitalari reusenc

    Reusdigital.cat

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus inicia, avui divendres, la implantació del sistema informàtic de gestió clínica SAP ARGOS, un procés que compta amb un "ampli desplegament de mitjans humans i tècnics", segons s'ha apuntat des del centre. Aquesta nova solució, que actualment ja utilitzen una vintena d’hospitals de Catalunya de diferents tipologies i mides, "s’ajusta als requeriments de present i futur", que contempla el Pla Director de Sistemes d’Informació del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT), i "representa un salt endavant molt significatiu en el maneig de la informació en salut".

Així, per exemple, facilita que es pugui compartir informació clínica entre els diferents nivells assistencials (primària, especialitzada, atenció intermèdia i salut mental), "millora" la interoperativitat entre sistemes d’informació dels centres de salut, i posa a l’abast del professionals "un ampli ventall d’eines per tal de personalitzar encara més", l’atenció que reben els pacients.

A més, "també proporciona nous elements de suport a la investigació́", s'ha subratllat. L’Hospital Sant Joan va iniciar el procés de desenvolupament i implantació de SAP ARGOS el més de novembre passat amb la constitució d’un grup de treball format per professionals de l’entitat, que van definir l’estructura de la nova eina i l’abast del projecte. Posteriorment, es va realitzar la parametrització i les integracions amb programaris d’altres proveïdors i, finalment, s’ha impartit la formació als professionals.

La implantació de SAP ARGOS, que té a IBM com a consultora especialitzada, compta amb el suport del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, la Direcció de Sistemes d’informació del CatSalut, així com de professionals d’altres centres sanitaris on aquest sistema informàtic ja està operatiu.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges