Dilluns, 15 d'Abril de 2024

L’Institut Pere Mata es consolida com a reclam turístic

Més d'11.500 persones han visitat l'equipament l'any 2023

11 de Gener de 2024, per Reusdigital.cat
  • L'espai immersiu Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata

    Cedida

Aquest 2023 ha estat l'any de la recuperació del turisme de la ciutat, que consolida una tendència molt positiva en referència al visitant català i estatal superant les xifres de l'any 2019 i en constant creixement pel que fa al turista internacional.

Les dades estadístiques dels equipaments que gestiona l'Agència Reus Promoció, des de la regidoria de Projecció de Ciutat, i les consultes a l'Oficina de Turisme de Reus mostren un creixement generalitzat en tot el patrimoni que gestiona.

Són especialment destacables els 11.584 visitants individuals que han fet la visita o han participat en algunes de les activitats planificades a l’Institut Pere Mata. Aquesta xifra no s’havia assolit mai i ha superat, amb gairebé un 40% els visitants de l’any 2022, però també amb un 22% la xifra històrica que ja s'havien assolit el 2019 (amb 9.475 persones).

Tenint en compte les principals procedències que han visitat l’Institut Pere Mata han augmentat un 12% els ciutadans de Reus, un 41% els visitants de Catalunya, sent el més nombrós el visitant de província de Barcelona amb un 46%, un 38%, de la resta de l’estat, destacant per ordre els visitants de Madrid, València i Aragó, i un 32% els visitants internacionals, destacant amb diferència el visitant francès amb un 40%.

Segons la regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, "Reus té un dels conjunts modernistes més importants d’Europa, i per aquest motiu, el modernisme és una de les nostres línies estratègiques i és el nostre prinicpal atractiu per atraure visitants a la ciutat". "Les xifres de visites a l’Institut Pere Mata certifiquen la bona feina que s’ha fet en aquest àmbit i ens animen a seguir avançant en aquesta direcció amb noves propostes i productes per valorar aquesta joia patrimonial única com, per exemple, han estat la nova maqueta del projecte original de l’Institut Pere Mata i la Sala immersiva", apunta Llauradó.

Increment de visites als altres equipaments

Aquesta tendència a l’alça que destaca en les visites a l’Institut Pere Mata també s’ha vist reflectida en els altres equipaments turístics que es gestionen des de Reus Promoció.

El Gaudí Centre és l’equipament que més visitants rep (43.380 persones) i té un percentatge de creixement del 25% respecte les dades de l’any passat, en segon lloc, destacar l' èxit de les visites al campanar (4.277 persones) que gairebé han doblat els visitants, així com l’increment del 9% de visitants que han pogut degustar o fer alguna de les activitats de maridatge proposades a l’Estació Enològica (3.379 persones) i la consolidació de la ruta del modernisme que ha mantingut els participants (1.062 persones).

Cal esmentar, que aquest 2023 ha estat l’any de commemoració del centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, és per aquest motiu que es va incrementar el número d’activitats ofertes al voltant de la figura de l’arquitecte i el patrimoni existent, així com també es va planificar una intensa campanya de publicitat i màrqueting.

"Aquestes accions, doncs, ens han permès arribar de manera més segmentada al públic potencial i així ho demostra l’increment experimentat en tot el patrimoni que gestionem des de l'Agència Reus Promoció", conclou Noemí Llauradó.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics