Divendres, 27 de Setembre de 2024

Lliurats els diplomes del projecte Xarxa de centres per a la igualtat

14 de Novembre de 2019, per Redacció
  • Foto de família de l'acte dut a terme al saló de plens

    Cedida

El saló de plens de l'Ajuntament ha acollit l'acte de lliurament dels segells de la Xarxa per a la igualtat de gènere corresponent al curs 2019/ 2020. Aquest projecte, que s'impulsa des de l'Àrea d'igualtat de la regidoria de Participació;, Bon Govern i Serveis Generals, i des de l'Àrea de joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania, vol esdevenir un reconeixement a la tasca dels centres educatius de secundària, visualitzant el seu compromís en incorporar la perspectiva de gènere en el seu dia a dia, i així avançar cap a una societat més justa i equitativa.

El lliurament dels diplomes ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i els regidors de les dues àrees implicades, Montserrat Flores i Òscar Subirats. Després de cinc anys de treball amb els alumnes, aquest és el tercer curs en què s'afegeix la certificació dels centres, valorant així la feina realitzada per tota la comunitat educativa. Els centres que han rebut la distinció han estat l'institut Baix Camp, l'institut Gaudí, l'institut Roseta Mauri, l'institut Josep Tapiró i l'Institut Gabriel Ferrater.

Projecte Xarxa de centres per a la igualtat

Aquest projecte vol esdevenir un "reconeixement" a la tasca dels centres educatius de secundària, visualitzant el seu compromís en incorporar la perspectiva de gènere en el seu dia a dia, i així avançar cap a una societat més justa i equitativa. El projecte es va iniciar el curs escolar 2014/ 2015 amb la finalitat de formar a joves per prevenir la violència masclista en les primeres relacions de parella, amb la idea que el missatge entre iguals sempre és "més valorat i eficaç", que el missatge de persones adultes desconegudes que poden rebre d'un taller.

El projecte va tenir "molt bona acollida i en els anys següents ha anat evolucionant", s'ha assenyalat. Aquest procés ha suposat la implicació de tota la comunitat educativa del centre, és a dir no només els alumnes sinó també el professorat. Primer només es treballava amb els joves i "es trobava a faltar la implicació del professorat en el projecte" i és en aquest punt que es va dissenyar una guia per poder identificar i recollir la gran feina que es fa des dels centres educatius on es recullen bones pràctiques i es faciliten eines i recursos en matèria de coeducació per si pot ser d’utilitat al centre a l’hora de reforçar alguns aspectes.

El mateix és l’encarregat d’autoavaluar-se les seves accions i fa retorn a l'Ajuntament d'aquesta tasca. Aquells centres que han realitzat una reflexió i han aportat mostres de com treballen la igualtat de gènere se'ls atorga el segell. Aquest és el tercer any que certifiquem aquesta tasca desenvolupada.

El primer any es van atorgar dos segells, el segon cinc i aquest any es mantenen els cinc de l’any anterior. El projecte suposa un esforç i dedicació per part del centre, per tant cal agraïr molt la feina realitzada. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges