Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Reus manté el programa d’educació ambiental per a aquest curs 2023-2024

El curs passat van participar-hi un total de 29 centres escolars i de 4702 alumnes

27 de Setembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, i la d’Educació, Pilar López, a la roda de premsa

    Cedida

Davant la bona acollida del programa d’educació ambiental Escoles Reus 2030 el curs passat, la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus consolida el format pel curs 2023-2024 i continuarà oferint als centres educatius una àmplia oferta d’activitats de descoberta de la biodiversitat i l’entorn natural, jornades ambientals i el programa de millora contínua a les escoles. El regidor cap de l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, acompanyat per la regidora d’Educació, Pilar López, han fet balanç de les activitats programades el curs passat i han presentat la programació d’enguany. 18 centres educatius ja s’han inscrit al programa, que tancarà les inscripcions aquest divendres.

Oferta curs 23-24

El Programa municipal d’Educació Ambiental Escoles Reus 2030 és l’eina que des de la regidoria de Medi Ambient es posa a disposició dels centres educatius de la ciutat per tal d’avançar plegats en la millora de cinc objectius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tot fent-ne protagonistes els alumnes de cada centre.

Els objectius són: promoure l’energia neta i assequible, vetllar per ciutats i comunitats sostenibles, treballar per una producció i consum responsables, lluitar contra el canvi climàtic i vetllar pel patrimoni natural de Reus.

El programa ofereix activitats educatives i assessorament personalitzat per tal de que les comunitats educatives siguin un motor de canvi pel planeta. El programa educatiu Escoles Reus 2030 consta de tres eixos: el programa de millora contínua Escoles 2030, les activitats de descoberta de la biodiversitat i l’entorn natural de Reus i la celebració de jornades ambientals.

Programa de millora contínua

Aquesta proposta està adreçada als centres educatius de primària o secundària que vulguin millorar algun dels aspectes ambientals del centre o de la seva comunitat educativa, mitjançant un procés protagonitzat pels alumnes. El centre, a inici de curs, es proposa un objectiu de millora que es treballa al llarg del curs amb l’assessorament pedagògic del programa. Durant el tercer trimestre escolar es fa una trobada dels grups impulsors dels reptes per compartir experiències.

Activitats de descoberta de la biodiversitat i l’entorn natural de Reus

Per tal de facilitar que els alumnes coneguin els valors de la biodiversitat urbana de la ciutat i el municipi, el programa educatiu ofereix les següents sortides: els Ocells del Parc, Ocells de prop i de lluny, projecte orenetes, rieres i barrancs, camps i conreus i la vida als solars.

Jornades ambientals

Al llarg del curs es realitzen tres jornades ambientals conjuntes: el Dia internacional d’acció pel Clima; els Mercats de bescanvi escolar i el Let’s Clean Up.

Balanç del curs passat

El curs passat van participar en el programa un total de 29 centres escolars i de 4702 alumnes.

Pel que fa a les activitats de descoberta de la biodiversitat i l’entorn natural de Reus, es van realitzar 56 sortides, en les quals van participat un total de 1583 alumnes de 17 centres escolars diferents. Les activitats realitzades es van centrar en l’estudi dels camps i conreus, dels ocells a l’entorn urbà, de l’arbrat urbà i de la biodiversitat als solars urbans i a les rieres i barrancs.

Quant al programa de millora contínua Escoles 2030, es van adherir 13 centres. Els objectius de millora treballats van ser la recollida de paper i envasos; la reducció de les ampolles d’aigua envasada; la reducció dels residus tecnològics; el compostatge escolar i l’estalvi energètic. Dins d’aquest apartat es van fer 31 activitats a l’aula específiques amb un total de 787 alumnes de 9 centres escolars diferents i set visites a les deixalleries per part de 117 alumnes.

Es van celebrar 3 jornades ambientals: a la jornada contra el canvi climàtic van assistir 663 alumnes de 8 centres educatius, al mercat de bescanvi escolar, 495 alumnes de 9 centres, i al Let’s Clean up, 675 alumnes de 17 centres.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges