Divendres, 27 de Setembre de 2024

Reus millora la recollida selectiva en el primer quadrimestre de 2020

L'Ajuntament presenta un projecte a la Unió Europea per implementar noves tecnologies en la gestió de residus

11 de Maig de 2020, per Alba Cartanyà
  • Imatge d'arxiu d'un contenidor de recollida selectiva

    Reusdigital.cat

La ciutat de Reus millora en 1,42 punts la recollida selectiva durant el primer quadrimestre de 2020, en comparació amb l'any passat. L'objectiu del consistori és un increment anual del 2% en la recollida selectiva i, per això, abans de l'estat d'alarma va desplegar educadors i inspectors ambientals per informar la ciutadania. Per altra banda, l'Ajuntament ha presentat a la Unió Europea el "Projecte pilot per a la implementació d'un sistema de gestió de residus integral, basat en tecnologies innovadores en el municipi de Reus". Té un pressupost de més de 2 milions d'euros, i en demana el cofinançament a través del Programa operatiu Feder.

En una roda de premsa telemàtica celebrada aquest dilluns 11 de maig al matí, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha explicat que el projecte té dues línies. La primera, incorporar uns lectors de targeta a les bateries de rebuig i orgànica per tal d'identificar els usuaris i oferir una bonificació a qui millor recicli. En segon lloc, planteja substituir les illes emergents del centre de la ciutat per bateries de contenidors amb totes les fraccions que funcionarien com a "mini deixalleries mòbils", ha detallat el regidor. Ha remarcat que això es posaria en marxa en cas que Europa concedís l'ajut, i que es faria "a poc a poc", tenint en compte que hi ha un marge de 2 anys per a implementar tot el projecte.

Pel que fa a les xifres de la millora en la recollida selectiva, l'evolució durant els quatre primers mesos de 2020, en comparació amb el 2019, és la següent: rebuig -1,26%, paper i cartró +7,18%, envasos +26,23%, matèria orgànica: +6,25% i vidre: +15,96%. Rubio ha recordat que, en part, aquestes xifres són el resultat d'una campanya que va iniciar l'Ajuntament abans de decretar-se l'estat d'alarma, en què inspectors i educadors ambientals informaven la ciutadania "a peu de carrer". Van conversar amb unes 600 persones de mitjana cada setmana i es van detectar 83 incidències.

Rubio ha avançat que durant aquesta setmana, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient engega una campanya pedagògica que consisteix en la difusió d'uns vídeos a través de les xarxes socials, que recorden quin tipus de deixalles s'han de dipositar a cada un dels contenidors. La proposta coincideix amb el Dia Mundial del Reciclatge que se celebra diumenge 17 de maig.
"Anem pel bon camí però no ens hem de quedar aquí", ha assenyalat Rubio i ha animat a tothom a continuar millorant. També ha informat que a partir d'aquest dilluns 11 de maig, les deixalleries tornen a estar obertes per a particulars.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

enric  11 de Maig de 2020

no es el momento

esto ya vendrá, ahora no e el momento hay que mirar por la salud y arreglar todos los problemas,ya han pagado lo que deben a los sanitarios de nuestro hospital esto si que es imprescindible y urgente, déjense de tonterías y a`apechuguen con lo pactado ellos son los que dan la vida por nosotros y hay que cuidarlos, mimarlos y protegerlos, por todo ello paguen lo que deben y luego pónganse todas las medallas y recuerden que nada sera como antes y que el querer tener mas poder erosiona al político ambicioso de poder

Reportatges