Dissabte, 16 de Gener de 2021

Domènech (PP) fixa com a prioritat reduir l’endeutament de l’ajuntament per crear ocupació

Domènech (PP) fixa com a prioritat reduir el nivell d’endeutament de l’ajuntament per crear ocupació

23 d'Abril de 2015, per Isabel Martínez
  • Sebastià Domènech ha fet nombroses referències a la immigració

    Enrique Canovaca

Després d’un mandat tan accidentat com l’actual en clau interna i externa, l’alcaldable popular, Sebastià Domènech, no ho tenia fàcil en la seva revàlida pública en el marc de l’Eix 2015 que la Cambra de Comerç ha organitzat amb tots els candidats. Amb un discurs llarg –a estones llegit amb certa acceleració-, Domènech ha buscat la centralitat entre “els que gasten molt i són ineficaços” en referència als socialistes i “els que gasten malament i separen” en al·lusió als convergents. L’alcaldable popular ha deixat palès que la seva formació no renega en absolut dels tres anys i mig de govern amb CiU a Reus però que no oblida que la coalició nacionalista els va excloure “mitjançant una trucada des de Barcelona”.

Dos temes principals han centrat la intervenció de l’alcaldable popular: la situació econòmica de l’ajuntament i les mesures per millorar-la i la immigració. Sobre la primera qüestió, el cap de llista del PP ha reconegut que segurament “no té sex apeal electoral prometre la reducció de l’endeutament” però ha fixat com a prioritat absoluta de la seva formació reduir els 110.000 euros diaris que, segons ell, paga l’ajuntament per aquest deute. En aquesta qüestió, ha afirmat que “els socialistes no saben que el seu model econòmic ha expirat” i ha advertit que CiU busca remedar-lo però que serà únicament “el rebot del gat mort”.

Com a nova proposta en matèria econòmica, Domènech ha proposat la creació d’una macroàrea de Promoció Econòmica-Ocupació i Turisme que serveixi per potenciar aquests sectors i creiï ocupació. En aquest terreny, el número u del PP ha criticat que Pellicer “pensi en vilatà” per haver proposat la marca “Destí Reus” mentre que el que cal, segons ell, és no posar-se barreres i aproximar-se al client forà en anglès com ja està succeint amb el concepte smart. Dins d’aquest mateix bloc, Domènech ha tret pit perquè l’ajuntament no hagi venut Aigües de Reus, en clara contradicció amb el programa del PP d’ara fa quatre anys. "Hem resistit la temptació i no hem cedit" i ha destacat que, malgrat defensar la iniciativa privada, el procés de fusió de les empreses del grup ha estat un èxit que manté la propietat en mans de tots els reusencs, sense reducció de plantilla i amb un fons social de 100.000 euros.

La immigració, cavall de batalla

La immigració ha estat l’altre terreny al qual el candidat s’ha referit de manera recurrent durant la intervenció. "No volem una segona mesquita a Reus", mentre l’actual centre de culte musulmà obert a la ciutat es mantingui en el llistat del Ministeri de l’Interior que apunta a que pot acollir conductes gihadistes, ha explicat Domènech. Al respecte de l’ordenança de civisme que recollia la regulació del burca i el nicab, el candidat s’ha vanagloriat que la ciutat hagi estat “pionera a l’Estat espanyol " tot i que la normativa actualment es trobi en el Tirbunal Suprem per manca de competència legislativa de l’ajuntament".

Sobre el procés, el candidat popular ha interpretat que els resultats del 9N dictaminen que la majoria de reusencs no són independentistes i ha insistit en què CiU s’equivoca seguint per aquest camí. Una altra idea força sobre la que ha incidit ha estat la importància de l’esport com a motor econòmic de la ciutat. En aquest sentit, Domènech ha posat com a exemple l’organització del Mundial de Patinatge a Reus que ha explicat que va tenir un cost de 7.000 euros aportant a la ciutat 5,5 milions d’euros a la ciutat, segons els estudis econòmics.

Fent honor al subtítol del seu lema de campanya (Recuperem l’orgull de Reus), l’alcaldable popular ha dedicat bona part del tram final del seu parlament a reivindicar el paper de la societat civil i de les actuacions que han contribuït a forjar la història de la ciutat. “Volem mirar enrere sense nostàlgia” per a obtenir les claus del que va funcionar bé i del que en el passat va funcionar, ha dit. Dialècticament, i potser en base a la campanya personalista que ha dissenyat el PP per donar a conèixer el candidat, l’ús del possessiu ("el meu diagnòstic", "les meves prioritats", "el meu grup",…) ha estat una constant al llarg del discurs en detriment de la idea d’equip.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics