Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Que els col·lectius més vulnerables socialment participin de la comunitat

09 de Març de 2015, per Redacció
  • Integrants del projecte 'En clau comunitària'

    Cedida

L’Ajuntament de Reus, a través de l’Àrea de Benestar Social, impulsa el projecte En clau comunitària, una proposta de la Taula Reus Amunt, que neix per oferir noves oportunitats de participació i de col·laboració als col·lectius socialment més vulnerables. L’objectiu del projecte és promoure que les persones usuàries dels Serveis Socials realitzin accions en clau comunitària en el seu entorn, per tal de millorar la seva autoestima; i s'afavoreixi la relació amb l’entorn i es creiï xarxa social.

El projecte veu en el treball comunitari una eina de suport al pla de treball establert amb els usuaris de Serveis Socials. En clau comunitària és un recurs  a disposició dels professionals per fomentar la millora dels beneficiaris. Es facilita a cada persona participant una activitat comunitària que pugui desenvolupar —sempre de manera voluntària— en funció de les seves necessitats, capacitats i les possibilitats que ofereixi el territori.

Per fer realitat el projecte, es compta amb totes les entitats i insitucions de Reus que vulguin oferir espais de col·laboració i participació. També és fonamental la interrelació entre serveis de l’Àrea de Benestar Social: el Pla d’inclusió Social, els Serveis Socials, el Punt de Voluntariat, els plans comunitaris i de convivència i els serveis de participació ciutadana.

Hi participen una vintena de persones

Són susceptibles de participar en el projecte tots beneficiaris d’algun ajut de les administracions i qualsevol altra persona que s’hagi adreçat al servei en algun moment determinat. Cal que els professionals de Serveis Socials ho valorin i s’estableixi en el pla de treball.

Des d’octubre de 2014 fins ara, han participat d’aquest projecte una vintena de persones, i s'han realitzat activitats com ara suport a l'equip de futbol i reforç de l'escola Pi del Burgar o l'ajuda al menjador de les escoles Joan Rebull i General Prim, entre d'altres.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges