Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Rosers i roserars

10 de Maig de 2013, per Maria Dolors Sardà

Fa dies que la ciutat fa olor de roses, que aquesta flor que és emblema de Reus se’ns fa present amb tota l’esplendor de la primavera. Hem celebrat una nova edició de la diada de Sant Jordi, la gran festa cívica i ciutadana de la rosa i del llibre, i un any més el Centre de Lectura ha obert les portes a un nova exposició de roses en què hem pogut veure les creacions dels roseristes de casa nostra.

Precisament, aprofitant l’avinentesa d’aquest concurs exposició, Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, i jo mateixa com a regidora d’Ensenyament i Política Lingüística hem volgut impulsar, amb la col·laboració del Centre de Lectura, una nova iniciativa perquè les roses siguin també presents a les escoles. Dilluns passat, pocs dies després de la inauguració oficial de les noves instal·lacions a càrrec de la consellera Irene Rigau, vam inaugurar el roserar de l’Escola Isabel Besora, un roserar que pren el relleu del que hi havia a l’antic recinte de l’escola i que hem batejat amb el nom de Roserar Espriu, en homenatge al gran escriptor de qui enguany celebrem el centenari del naixement. Un roserar que s’afegeix a altres que hi ha a la ciutat, com el de Mas Iglésias, que duu el nom de Joaquima Gallisà. Un roserar al que, a partir d’ara, cada any, coincidint amb l’exposició de roses del Centre de Lectura, afegirem un nou roserar ubicat en una altra escola de la ciutat.

Una manera, en definitiva, d’aprofundir en el coneixement dels elements d’identitat que ens singularitzen com a reusencs i reusenques, un àmbit de treball en què conflueixen molts dels esforços que duem a terme des de la regidoria que encapçalo amb la complicitat i la participació activa dels professionals i les famílies que integren la comunitat educativa de la ciutat. Una manera, també, de convidar els més joves a aprendre a cuidar unes roses que l’any vinent podran participar a l’exposició del Centre de Lectura.

Maria Dolors Sardà és regidora d'Ensenyament i Política Lingüística a l'Ajuntament de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Anton Baiges Gras  14 de Maig de 2013

Donar a conèixer el patrimoni natural de la ciutat

Bona iniciativa, Dolors. Suposo que correspon a Medi Ambient o Via Pública, però crec que, igual que caldria fer una retolació cultural-toponímica-històrica, i turística en diverses llengües, dels diferents indrets, espais, edificis emblemàtics, masos o monuments característics de la ciutat, també caldria fer-la del patrimoni natural. Fa uns anys es va fer una retolació al Parc de Sant Jordi, on s'hi explicaven tots les espècies natrurals, amb els seus noms corresponents. Es va retirar no sé per què. Crec, si no recordo malament, que aleshores se'n van ocupar els activistes del GEPEC.
manelic  11 de Maig de 2013

"Ser fidel a la natura".

Lloc plantat de rosers.. natura,
flaire per gaudir-ne i color viu,
de la flora donar un nom que perdura,
i amb un nom prou expressiu,
el seu nom. Salvador Espriu.