Divendres, 19 d'Abril de 2024

Una 'Cocada' per reivindicar les nostres tradicions

Ceba, pebrot, llonganissa, arengada, oli i pebre vermell són alguns dels ingredients de la coca amb recapte, molt lligada amb el Camp de Tarragona

28 de Setembre de 2013, per Albert Sunyol
  • La coca amb recapte és típica del Camp de Tarragona

    Albert Sunyol

  • Albert Sunyol

  • Albert Sunyol

  • Albert Sunyol

  • Actuació de Joan Reig

    Albert Sunyol

Un bon nombre de reusencs i reusenques s’han acostat durant aquest divendres a la tarda a la plaça d’Evarist Fàbregas, espai escollit per celebrar la ‘Cocada’, la nova fira de caire gastronòmic on la tradicional coca de recapte és la protagonista. En total, nou estands de Reus i del Baix Camp participen en aquest acte, que té com objectiu “posar en valor un producte de la comarca”, segons ha explicat Isaac Albesa, responsable de PlujaFina Comunicació, organitzadora de l’acte, conjuntament amb la Cambra de Comerç de Reus. La voluntat és que l’esdeveniment tingui continuïtat en anys posteriors. 

Els assistents han pogut fer un tast de les coques de recapte i de les seves varietats com la de ceba, d’espinacs o de bolets, i alguns d’altres, ho han fet acompanyats d’una copa de vi. En aquest sentit, hi ha l’opció d’adquirir un pack complet de tres racions de coca i un tast de vins del celler De Müller, o bé optar únicament per degustacions de coca. La fira es complementa amb diverses activitats lúdiques, amb un marcat accent comarcal. Aquest divendres ha estat el torn de les actuacions musicals de Joan Reig i Refugi i aquest dissabte, a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc un concert vermut amb el grup de grallers La Canya d’Or Deluxe, mentre que a les dos quarts de 6, es durà a terme la VIII Trobada d’Esbarts Infantils-Juvenils del Baix Camp.

Les coques amb recapte, com explica la cuinera Mariona Quadrada, “són elaborades a base de pasta de pa estirada i a casa nostra, és invariablement la ceba tallada ben fina, morta amb sal durant unes hores i posteriorment esbandida, pebrot mig escalivat i com a tall, si n’hi ha, llonganissa o arengada, oli i pebre vermell”. El mot ‘Recapte’ significa “provisió de coses per a consumir o utilitzar” i tradicionalment, en molts pobles, les mestresses de casa acudien al forn de pa amb els ingredients que volia posar-hi i el forner feia la massa i ho coïa.

La fira romandrà oberta aquest dissabte d'11 del matí a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 11 de la nit. Els establiments participants són la Pastisseria Llauradó, de l’Aleixar; Forn Vell Anglès, Forn de Pa Batet, Forn Cabré, Forn de Pa i Pastisseria Huguet, Forn Sistaré, de Reus; Forn Domingo, de Riudoms i Forn la Pujada i Pastisseria Turdiu, de La Selva del Camp. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital cocada coca amb recapte
reusdigital.cat Reus Diari Digital cocada coca amb recapte
reusdigital.cat Reus Diari Digital cocada coca amb recapte
reusdigital.cat Reus Diari Digital cocada coca amb recapte

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics