Dilluns, 27 de Maig de 2024

Unanimitat política per demanar el baixador de Bellissens

El regidor espera que Foment pugui realitzar la inversió

28 de Març de 2014, per Enrique Canovaca
  • La via ferroviària, al seu pas pel Campus Bellissens

    Enrique Canovaca

Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Reus han aprovat, aquest divendres, una moció presentada pel PSC que insta a "continuar" les gestions realitzades amb el ministeri de Foment perquè aquest construeixi un baixador a la zona de Bellissens, que doni servei als barris de Sant Josep Obrer, Mas Iglésias i la universitat. Aquesta és una vella reivindicació de la zona que ara està d'actualitat després que s'ha iniciat la implantació d'un sistema de rodalies al territori, amb més freqüències entre Reus i Tarragona.

El govern municipal ha enviat a Foment tres propostes de baixador, realitzades pels estudiants d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, però hi ha dues qüestions que encara cal solucionar, en paraules del regidor d'Urbanisme, Miquel Domingo. Una és el radi de cobertura de la via del tren, per adequar-la a la implantació d'un baixador, i l'altra, "més complicada", és el pendent que té la via en aques tram.

Domingo ha indicat que les opcions són rebaixar aquest pendent, unes obres que tindrien un cert cost, o bé, enviar combois que siguin més lleugers. Les opcions estan ara en mans del ministeri de Foment i de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Liquidació positiva del pressupost

El plenari d'aquest divendres també ha servit per tancar definitivament els comptes de 2013, amb un romanent positiu de gairebé 1,1 milions d'euros a l'Ajuntament de Reus. Segons ha explicat l'alcalde, Carles Pellicer, aquests diners es destinaran a complementar el petit pla d'inversions anunciat fa mesos. Pel que fa als organismes autònoms, el romanent ha estat de 527.000 euros que es reinvertiran en el seu funcionament.

S'aproven les dues mocions d'Ara Reus

El plenari d'aquest divendres també ha aprovat dues mocions presentades per Ara Reus. La primera té per objectiu implantar una xarxa municipal de desfibril·ladors i la formació de personal, prèvia realització d'un estudi del cost d'aquesta infraestructura. I la segona estava referida a donar suport al manifest sobre BCN world dels empresaris. En aquesta darrera, només la CUP hi ha votat en contra.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ciutada  28 de Març de 2014

JA ERA HORA

I ara se'n donen compte que fa falta fer això ??? Fa mes d deu anys k aixo es una necessitat obvia ; pero no hauran considerat k era relevant lluitar per aixo pq era mes important montar el mega hospital o la incomprensible fira a tecnoparc ; qualsevol bestiesa abans k l'interes del ciutadà d peu ; es indignant i vergonyos

Reportatges