Diumenge, 19 de Maig de 2024

Units per Reus proposa: 'Pacte social per a l'ocupació i desenvolupament econòmic de Reus i el seu entorn'

14 de Maig de 2013, per Units per Reus
  •  

Per a Units per Reus, un partit municipalista progressista, ja no és necessari fer una anàlisi de la situació social al carrer. Cada vegada més se sent l'actual situació del municipi, on ja ningú nega l'enorme gravetat de la crisi econòmica i social que patim, ni la seva incidència en la vida de molts dels nostres ciutadans, que manquen ja del més essencial. Però a tot això, la cosa que més destaca en aquesta crisi i que patim és la política, i entre les seves causes mes importants està la credibilitat. Tots menteixen! Ningú diu la veritat! I amb el que ens està caient! La realitat no s'amaga.

Units per Reus esperava que el dia 1 de maig, festa del treballador, s'hagués anunciat un pacte municipal integral com el de l'encapçalat en aquest article. En aquests moments tan durs i incerts, on la crispació social manifesta no tenir confiança en els seus líders polítics, i que aquests no saben el que fer, en aquest article volem donar una sèrie de pautes perquè es comenci la casa pels fonaments. Tot ha de començar per tenir clares les idees, per buscar líders socials. Aquests fonaments han de començar perquè els bancs de la ciutat financiïn a les empreses que tenen un creixement econòmic. Perquè tot el que es deu, la qual cosa ha portat a la liquidació d'empreses i al seu tancament, ha estat pel deute bancari. Amb tota la classe política al capdavant; secundats pels sindicats, la banca, la Cambra de Comerç, empresaris i autònoms. Per fer possible aquest pacte tan necessitat per tota la societat. No ha estat aquesta la notícia. Per això, Units per Reus fa la proposta.

Units per Reus té clar que les empreses poden tancar per moltes raons. Però l'actual situació del sistema financer té cada vegada més protagonisme en l'ofec empresarial. La petita i mitjana empresa sol ser poc escoltada per les classes polítiques dels diferents governs. Si a més, els governs estan formats per persones que han basat la seva carrera professional en l'accés per oposicions, a les altes esferes de l'Estat, com a les municipals, la cosa es complica més. Els llocs de treball els creen les empreses, i amb treball la societat inverteix, consumeix i genera benestar.

Units per Reus opina que algú hauria d'entendre que la creació i manteniment dels llocs de treball i dels futurs no vindran de la construcció. Les ocupacions futures vindran per la Pimes, si els deixen. Si algú s'hi posa i ho arregla, és clar!

Units per Reus, amb aquests arguments, anem a donar les pautes a tota la societat civil de Reus, a totes les entitats que formen la societat civil de la nostra ciutat, les que han d'implicar-se mitjançant un consens perquè signin i formin el 'Pacte social per la ocupació i el desenvolupament econòmic de Reus'. Les entitats que han d'adherir-se a aquest pacte són: Ajuntament de Reus, oposició, botigues, sindicats, totes les branques industrials de Reus; Inem, URV, Bancs, Cambra de Comerç, etc. Per què? Per a la formació de persones en àrees professionals de 'futur' en el municipi i comarca. Com? Oferint cursets, creant empreses, creant ocupació, o augment de plantilles en aquelles empreses que tenen futur mitjançant incentius.

Els cursos i empreses amb major futur serien: audiovisual; carrosseria de cotxes, gestió mediambiental (residus, tractament i la seva utilitat), turisme integral, agricultura ecològica i transformació dels seus productes, pesca i transformació dels seus productes, etc. D'on treiem els diners? De totes les entitats que hem anomenat. Cal fer-ho amb sentit comú, sent progressistes, lluitant i pensant tots per la societat i el desenvolupament. L'entramat industrial, enfortir-lo. Aquí cal posar tot el que calgui per al seu funcionament.

Per acabar, Units per Reus vol recordar el següent: "Una comarca com la nostra, de bons vins, bons ceps, han de desenvolupar-se projectes de recerca on es treballi en l'extracció de polifenoles i altres mol·lècules per a la producció d'ingredients naturals en la millora de processos. Aquí  hi ha el gran repte de la nostra ciutat i comarca, I+D+i.

Reus té molt a oferir i emprendre, no només amb aquest escrit mitjançant una descripció sintetitzada finalitza aquest apartat, sinó que hi ha molts altres més. Només es necessita gent amb una mica de sentit comú. Un líder amb qui confiar, que sàpiga posar en pràctica projectes amb futur i respecte en les seves actuacions.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges