Diumenge, 19 de Maig de 2024

Volem decidir: EL 9N (I)

25 de Juliol de 2014, per Jordi Escoda i Vilà

Torna l’agressivitat violenta, sectària i insultant, per terra mar i aire, d’Espanya contra Catalunya, el 9N i el sobiranisme. L’estratègia de la gent i de les institucions catalanes, majoritària, de no respondre i de voler donar la imatge d’un país totalment seriós, treballador i amb objectius clars, i que no anirà endarrere.

Malgrat això, la meva opinió, la meva veu no té perquè seguir aquestes directrius. Sense virulència, vull fer una fotografia del govern ‘español’ al començament del segle XXI, i de la gestió nefasta del partit del PP que dóna suport al govern.

Aniré esmentant les fonts que donen veracitat a la foto.

Quatre ministres actuals, abans de la majoria absoluta del PP eren tertulians fixos de la ‘universitat’ de la ‘TV Intereconomia’. Devien fer la tesina de final de carrera. Eren: D. José Manuel Soria (ministre d’Interior), Miguel Arias Cañete (exministre d’Agricultura i eurodiputat), Jose Ignacio Wert (ministre nefast d’Educació i Cultura) i José Manuel García Margallo (ministre d’Afers Exteriors). Avui, Intereconomia pràcticament ha desaparegut. Com altres tertulians i presentador han passat el relleu a 13TV.

La justícia és igual per a tots, segons diu la Constitució, però alguns ho són més que d’altres, d’iguals. El fill del ministre de Justícia va cometre una infracció greu. No n’hem sabut res. Silenci. Font: la premsa i la Sexta. El mateix silenci per a la infracció de Dña Esperanza Aguirre. El jutge ‘prometedor’ senyor Enrique López del Tribunal Constitucional, anant en moto, begut i sense casc. Detingut. Mínima sanció i el silenci absolut. Fonts: la premsa i la Sexta.

Els mitjans de comunicació de la caverna, contra el Barça a totes totes. La caverna considera al club català, peça clau del sobiranisme i de l’independentisme. Fonts: televisió i premsa en general.

Wert, cínic i mentider, no accepta la llei que l’obliga, es nega a tornar els Papers de Salamanca espoliats i que ja haurien de ser aquí. Fonts: la premsa, ràdio i televisió.

Les balances fiscals, del senyor Montoro, trucades i fetes per encàrrec. Mitjançant el País Valencià poden enganyar amb els comptes de la C.A. Amagant factures manipulades a la Unió Europea de manera descarada, per tant, també poden enganyar amb les balances fiscals de les CCAA. Fonts: premsa, ràdio i televisió.

Un personatge ‘democràtic’, el president de la Diputació d’Ourense. No és política ficció, és real. El senyor José Luis Baltar del PP dóna feina a 103 funcionaris. Ha dit. Sense concurs públic. Al seu fill hereu li traspassa la presidència de la Diputació (una segona monarquia?) Com és de la tercera edat diu que no li passarà res. I hi ha filmacions a on s’abraça amb Mariano Rajoy. ‘La conya’. Font: la Sexta.

L’Ajuntament de Santiago de Compostela del PP s’ha quedat quasi sense regidors per poder governar, estan imputats per ‘corrupteles’. Fonts: la ràdio i la Sexta.

Es poden fer obres a la seu central del PP a Madrid i pagar amb diner negre? Quin exemple dóna el gran fiscal general de l’Estat! Fonts: la premsa i la Sexta.

L’Ajuntament de Brunete per diferents conductes, el seu alcalde, del PP, ha intentat subornar a una regidora de l’UpiD. Font: la Sexta

A l’Ajuntament d’Alacant, la seva alcaldessa del PP fa el que vol amb diverses adjudicacions a un amic seu constructor. Font: la Sexta. El PP ha perdut la majoria, una regidora ha deixat el partit per desenganyada.

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, va ser a la transició política (UCD) junt amb Sánchez Terán, sota la vigilància de Martin Millalacasa. Ha canviat molt, era una cara amable, la crispació és la seva virtut actual i la seva cara de mala llet. Hi haurà amnistia? Si no fos per l’ETA, ja haurien donat una amnistia global, com van fer en la proclamació de l’anterior rei, Joan Carles. La ‘foto’ es va ampliant.

Secret. El cessament fulminant de Pedro J. Ramírez, director de El mundo.

El Tribunal De Cuentas. Nepotisme oficialitzat. Oficina de Col·locació de parents i amics. La darrera corruptela. El cas GOWEX, estafa borsària. Tothom dormia, el Banc d’Espanya no en sabia res. Fonts: tota la premsa, ràdio i televisió.

L’edició d’un llibre novel·lat ‘Un paso al frente’, la valentia d’un oficial, tintent Luís Gonzalo Segura, explicant l’exèrcit espanyol al segle XXI. Recomanable. És la cirereta del pastís. Les fonts: ràdio, RAC 1 i premsa.

El terrabastall ‘Podemos’, partit polític de Pablo Iglesias ha produït un terratrèmol a la política estatal. (Guerra Santa contra ells, quina democràcia!).

L’abdicació del rei Joan Carles I i el passi del testimoniatge a Felip VI. Incògnita de futur. Tota aquesta gent que protesta i amenaça contra la consulta del poble català, surten ara com bolets. La Societat Civil Catalana, Sindicatio Manos Limpias, Convivencia Cívica Catalana, Ciudadanos, VOX, la recent Libres e Iguales i una esquerra federal que encara no té nom.

Quina CEOE (Patronal) tenim? El senyor Rosell (li poso senyor, no sé si li correspon) va fer unes ignominioses manifestacions per resoldre l’atur: tornar la dona cap a casa, a fer “las labores del hogar”. Estem de sort amb els caps de la Patronal, són exemplars, un a la presó, un vicepresident que es feia les lleis laborables a la seva mida. El PP amb la boca oberta d’admiració.

Si féssim un seguiment de tres o quatre generacions anteriors a l’actual que mana amb Mariano Rajoy al Congrés, i els càrrecs que no són en primer pla, però que manen molt a l’ombra, són advocats de l’Estat, cos diplomàtic, exèrcit, alts funcionaris de la multitud d’institucions que al llarg de la seva historia s’han autodatat, i s’ha creat un abundant patrimoni i els seus noms i cognoms són coneguts, són personatges que sempre han cobrat de l’Estat. Hi ha famílies que viuen molt i molt bé i sempre, a costa dels ‘Presupuestos Generales del Estado Español’.

A Catalunya això és un món nou, desconegut per nosaltres, però un món molt vell i viciat per a ells.

Nosaltres no som d’eixe món, ni ho volem ser. Marxem.

Nota: a Europa, al món, a Catalunya també tenim corruptes i aprofitats. En un rànquing honest, posat al dia, el PP seria el número 1 de la llista.

Volem decidir (com sigui) el 9N.

Jordi Escoda i Vilà és exdiputat i exsenador del Parlament de Catalunya.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat - Reus  28 de Juliol de 2014

Petita réplica

Amb el respecte que em mereix la vostra trajectòria, es llargs anys de coneixença i el llocs comuns que he compartit des de el llunya 1976, em permeto aquesta petita replica per dir-vos, benvolgut Jordi, que aquest joc de retòrica del vostre article es fàcilment rebatible, punt per punt, demostrant també amb fets reals que aquestes grans diferencies que vos dieu que ja entre Catalunya i “Espanya” son inexistents . De fa temps, alguns, heu decidit mirar tot el dolent “d’allí” i tancar el ulls amb davant les misèries de la nostra pobra, bruta, trista, dissortada terra, que diria el poeta.

Rio Grande  28 de Juliol de 2014

Pero decidir el qué Sr. Jordi...???

Pero decidir el que?: "Me preocupa y mucho entrar en el mundo independentista con un nuevo estado así por las bravas, sin pactar con el Estado español, sin reconocer las deudas como parte de España y las propias; es incorporarse con muy mal pie en el sistema internacional. Si se entrara en esa dinámica no sé si podríamos subir pensiones o luchar contra la crisis como nos prometen estos independentistas". Pero si el referéndum incluye tres o más alternativas puede que no solo comporte manipulación, sino que ni siquiera sea eficaz en fabricar una mayoría. Este es el caso de las dos preguntas anunciadas en Cataluña, las cuales implican tres alternativas. Estas alternativas analizadas por: Josep M. Colomer, Profesor de Investigación del CSIC. Escrito de Opinión en el Diario El País 15/12/2013. “Dos preguntas sin respuesta”. Su contenido son las siguientes: Con estas tres alternativas: NO-Abs, SÍ-NO, SÍ-SÍ, lo más probable es que no hubiera una mayoría a favor de ninguna de ellas y, por tanto, no se podría interpretar el resultado como una respuesta colectiva clara en un tema complejo”....¡No hace falta insistir mas!. Nuevo atrato sintomático con aumento de impuestos...

Rio Grande  27 de Juliol de 2014

LAS PERSONAS CON VOCACION POLITICA DEBEN SERVIR....

Las personas que tienen vocación política deben servir y valer para resolver ante todo los problemas verdaderos de los ciudadanos, y de la sociedad en general. “No es la sociedad la que debe estar al servicio de la Constitución, sino la Constitución la que ha de servir a las necesidades de la sociedad, por lo tanto, hay que hacer reformas, las justas.

No me sirve que me digan lo que hay que hacer... pues de sobra lo sabemos. Queremos menos políticos, menos estructura en las administraciones, reducción de Comunidades Autónomas. Queremos menos gente aforada, que la ley sea igual para todos y mas práctica. Eliminar las subvenciones, esto es el chocolate del loro, que no es mas que dinero para vivir del cuento: los partidos políticos, sindicatos, banca, y el largo etc., tienen que subsistir con la aportación de sus afiliados, accionistas...

Y me preocupa que el deporte rey de nuestro país que es el fútbol, haya pasado a segundo término y se haya reemplazado por otro mas actual: como es el de la corrupción total de España, empezando por Cataluña y acabando en Andalucía; de Norte a Sur y de Este a Oeste, no se salva nadie, ningún partido político, ni persona alguna. Voy más allá, explicando que una de las dos mas importes vertientes humanitarias de los bancos se manifiesta, con frecuencia, al perdonar la deuda que tienen los partidos políticos con esas entidades financieras (y siempre a cambio de nada...). La otra vertiente, no menos humanitaria, consiste en ejecutar desahucios, liberando a los afectados de los gastos de comunidad, de mantenimiento, y de todos los impuestos que gravan la propiedad de una vivienda. El Gobierno debería adoptar el lema "duro con los fuertes, blando con los débiles", sin embargo es al revés.

Me quedo sin menos cosas para decir. ¡Ah, y las cuentas claras...!”. “Con las mentiras se llega muy lejos... pero no vuelve”. “No se nos puede olvidar que la economía no es más que el resultado de lo que hacemos y dejamos de hacer todos”. No se puede gastar más de lo que no se tiene, de lo contrario contraemos deudas, las cuales hay que pagar con intereses...Eso lo hemos tenido en todo en este país: España nos roba y Cataluña nos jode... ¡¡Pedón los políticos...!!

Caine  26 de Juliol de 2014

Palabrería

Todo lo que indica Sr. Escoda es muy "bonito", pero irreal, no nos quiera vender la moto, ya que cuando era diputado de las Cortes Españolas, todo que ahora indica, y predica, por lo visto se le había olvidado.
PD. supondo que ha renunciando a todos los privilegios que tiene como Exdiputado del Parlamento de Estado español.

Reportatges