Dimarts, 19 de Març de 2024

La CUP adverteix que el canvi d'interventor a Reus beneficia als que l'han atacat per Innova

Vidal ha criticat el posicionament de l'Ajuntament respecte a la investigació de moltes peces del cas

10 de Març de 2015, per Enrique Canovaca
  • David Vidal, regidor de la CUP

    Enrique Canovaca

El regidor de la CUP ha reconegut que el procediment de proclamació del nou interventor és totalment legal i "no qüestionem" la seva figura, però "existeix la possibilitat" que la instrucció "perdi el fil argumental" si ara hi ha informes d'una altra persona que no segueix la mateixa direcció. "El fet de tenir un nou interventor dóna un bri d'esperança a persones, que a falta de criteris bons, s'han decicat a atacar", ha insistit David Vidal. A falta de la confirmació oficial, Baldomero Rovira perdrà les seves funcions provisionals com a interventor i passarà a ser viceinterventor. En el seu càrrec, serà substituït per Josep Jaume Mateu, que actualment treballa a l'Ajuntament d'Ascó.

Mateu també va ser interventor de la Diputació de Lleida, entre els anys 2000 i 2013, fins que va ser cessat del seu càrrec pel president, Joan Reñé, després d'acusar-lo de suposada alteració documental fraudulenta i d'infidelitat en la custòdia de documents. El propi Mateu va interposar una denúncia a la fiscalia contra aquesta decisió i ara té el càrrec d'Assessor de Gestió Econòmica Local. De moment, Mateu és la persona amb més punts dins del concurs convocat pel Ministeri d'Hisenda i només falta que hi hagi la publicació oficial del nomemanent al BOE. Reus no tenia plaça definitiva d'interventor des de l'any 2005, quan va marxar Margarita López denunciant presumptes irregularitats.

Vidal ha donat les gràcies a Baldomero Rovira per la feina realitzada, "perquè ha donat resposta a les peticiones realitzades" i ha volgut deixar clar que ell no va ser el responsable de destapar les factures de Prat i Manté. "Això respon a un treball d'investigació de persones, entre elles de la CUP, que li vam sol·licitar models de facturació. Ell només es va limitar a fer un informe de petició dels grups, no anava contra ningú", ha aclarit el regidor cupaire.

Bloc convergent per aturar les acusacions d'Innova

Per tal de justificar les seves opinions sobre el canvi d'interventor, Vidal ha donat la seva impressió sobre el paper de "silenci" que "està jugant" l'Ajuntament de Reus en diverses peces d'Innova, que afecten d'altres càrrecs convergents. Una d'aquestes és la peça que afecta a Josep Poblet, de la que el consistori s'ha retirat de l'acusació particular; una altra, es refereix a al cas d'Ambulàncies Baix Ebre i les fundacions de Sagessa, on també hi haurien implicats els alcaldes de Tortosa i Amposta, de CiU, i una tercera, a les investigacions al voltant de Reus, Esport i Lleure i les irregularitats comeses. En aquest darrer cas, el portaveu s'ha referit a l'empresa Giravolt i el Consell Esportiu del Baix Camp, comandat per l'alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud.

"L'Ajuntament ha girat la cara en aquesta casos i defensa CiU i no els interessos dels ciutadans", ha reblat el portaveu de la CUP. Vidal creu que pot haver-hi noves vinculacions i informació que només té el consistori, a l'abast de gerents i subgerents, que no dóna. "A nosaltres ens costa molt fer de detectius", ha subratllat el regidor cupaire, qui ha insistit en l'existència d'una unió de dirigents convergents per tal de fer una defensa en bloc.

"Demanem al govern que clarifiqui el seu posicionament", ha continuat Vidal, qui ha advertit que segurament l'arribada del nou interventor suposarà la marxa de l'actual viceinterventor, que prové de Tortosa i "va marxar després que l'alcalde, Ferran Bel, no el deixés entrar a investigar les fundacions de Sagessa".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics