Diumenge, 09 de Juny de 2024

Ara Reus torna a demanar la dimissió de Pellicer davant el nou auto de Traiber

'Si l'anterior govern ho feia malament, aquest ho ha fet pitjor', asseguren des del partit

13 de Maig de 2015, per Enrique Canovaca
  • D'esquerra a dreta, Dani Rubio, Jordi Cervera i Josep Maria Pujol

    Ara Reus

Poques hores després de conèixer el nou auto del cas Innova, que suposa la imputació del regidor Marc Arza i posa al descobert pressions polítiques per contractar a l'empresa de pròtesis Traiber, el grup municipal d'Ara Reus ha tornat a demanar la dimissió de l'alcalde, Carles Pellicer, i la creació d'un govern de concentració, per tal d'evitar que vingui Madrid i instal·li una gestora a la ciutat. "Tot allò que passa contradiu a convergència. Pellicer s'hauria de deixar d'amagar i donar la cara", ha indicat el portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, qui ha interpel·lat directament a l'alcalde per saber si ell també estava en les reunions entre Luis Márquez i l'Ajuntament de Reus per tal de pressionar al cap de traumatologia de l'Hospital de Sant Joan.

"Això és molt greu, ja no és una cosa política. Se'ns ha volgut confondre i ja tenim dos regidors imputats", ha afirmat Cervera. Per la seva banda, l'advocat i president d'Ara Reus, Josep Maria Pujol, ha criticat durament al conseller de la Presidència, Francesc Homs, i al propi president de la Generalitat, Artur Mas, perquè segons ells, "han creat un conflicte entre institucions, entre el poder executiu i legal", davant els atacs cap al jutge del cas Innova i l'afirmació que la detenció de la primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, era il·legal. "Què tenen a dir ara després de les noves revelacions?", s'ha preguntat irònicament Pujol.

De moment, Ara Reus no demana directament la dimissió del regidor Mar Arza, ni que deixi el número 4 de la llista de CiU, ja que consdieren que el darrer responsable d'aquesta situació és l'alcalde Pellicer. En el seu relat dels fets judicials, Josep Maria Pujol ha posat èmfasi en els 2,5 milions d'euros 'desapareguts' entre la facturació de mig milió d'euros que va declarar Traiber i els 3 milions d'euros que diu haver pagat l'Hospital de Sant Joan. Els fets es remunten a l'any 2007, quan governava l'anterior govern.  "Si abans es feia malament, ara s'ha fet pitjor", ha reblat l'advocat d'Ara Reus, qui creu que amb la gestió de l'actual govern "s'ha creat una profunda alerta sanitària".

Disset contractes, qüestionats

D'altra banda, Pujol ha explicat que Ara Reus ha entrat una instància a l'Ajuntament de Reus per conèixer informació sobre disset contractes, que segons ell, s'haurien trossejat i no complirien amb els requisits de contractació pública. "Encara estem a l'espera que se'ns faciliti aquesta informació", ha conclòs l'advocat del partit municipalista.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges