Dijous, 25 d'Abril de 2024

Els reusencs estan cridats a 'fer l'Índiu' el 26 de juny

És un nou acte nocturn de Festa Major, organitzat conjuntament per l'Àliga i els Gegants Indis

19 de Maig de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Membres dels Gegants Indis i de l'Àliga, amb el regidor de Cultura, Joaquim Sorio

    JM.Salvat

La Festa Major de Sant Pere tindrà un nou al·licient nocturn el proper 26 de juny. Es tracta de 'La Nit de fer l'Índiu', que vol apropar un nou públic al seguici festiu reusenc. L'activitat, coordinada per la parella de Gegants Indis i l'Àliga, començarà a dos quarts de 12 de la nit amb un tomb per la plaça del Mercadal i acte seguit enfilarà els carrers Monterols i Llovera, fins assolir la plaça del Pintor Fortuny. Allà, els estarà esperant la Mulassa, que enguany celebra el seu aniversari 290.  "La idea és portar, cada any, un element del seguici que estigui de celebració", ha puntualitzat el portaveu de l'Àliga, Pere Latorre.

La idea és fer un recorregut amb "molta rauxa" perquè la gent tingui una nova perspectiva d'aquests elements, segons ha explicat el vocal dels gegants, Eduard Virgili. Des de la plaça del 'Condesito', baixaran plegats fent el recorregut invers, que culminarà amb un ball de gralles a la plaça del Mercadal. 

Segons Latorre, "a Reus li calia un acte festiu nocturn en què s’involucren elements deixant de banda els bars, l'alcohol, etc". Un acte que, val a dir, és autofinançat i pel qual les dues colles ja han demanat la màxima col·laboració del comerç i privats reusencs que vulguin col·laborar amb la causa. Per donar sensació de conjunt a 'La Nit de l'Índiu', també es distribuiran samarretes amb el mateix colors i motius de l'acte "perquè tothom surti al carrer vestit igual", ha detallat Virgili.

Per a l'ocasió, també s'ha iniciat un concurs per tal d'escollir una cançó que acompanyi el tram de baixada de 'La Nit de lÍndiu'. La peça guanyadora serà l'escollida per part d'un jurat format pel regidor de Cultura, un membre dels Gegants, un de l'Àliga i dos músics de la ciutat. La cançó guanyadora rebrà un premi patrocinat pel Barato de Reus i amb la col·laboració d’Esports Armobal. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics