Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El projecte Cantània omplirà el Fortuny de música, cultura i emoció

El macroconcert tindrà lloc el pròxim dimarts, 14 de juny, a dos quarts de 6 de la tarda i comptarà amb l'actuació de 350 infants

08 de Juny de 2016, per Ana Ballesteros
  • Portada de la cantata 'Babaua'

    Cedia

  • Representants de la Fundació Privada Reddis, el Centre de Recuros Pedagògics de Reus i el Baix Camp i les escoles participants

    Ana Ballesteros

  • Cedida

El projecte musical Cantània, impulsat per l'Auditori de Barcelona, arriba per primer cop a Reus, després de fer-se a 20 ciutats de 6 països diferents i gràcies a la Fundació Privadda Reddis, que ha assumit els costos globals del projecte i compta amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Reus i del Baix Camp per establir contacte amb les escoles. Es tracta d’un projecte musical format per 350 alumnes de 10 escoles del Baix Camp que acompanyats d’un conjunt de 8 músics professionals interpretaran la cantata, ‘Babua. Les desventures de Mimí’ de Jordi Domènech. El tema del musical és un recorregut per alguns dels descobriments més significatius dels darrers segles.

Les escoles participants s'han escollit mitjançant un sorteig, ja que la capacitat del Teatre només podia suportar un màxim de 350 nens col·locats en grades de diversos nivells. Finalment, els 10 centres que participaran en el macroconcert són les escoles reusenques, Misericòrdia, Prat de la Riba, Cèlia Artiga, Dr. Alberich i Casas, La Vitxeta, General Prim i el col·legi Puigcerver; per altra banda, també participaran les escoles del Baix Camp de Santa Caterina, de Vinyols i els Arcs, Mestral, del Vandellòs i Hospitalet de l’Infant, el Zer Baix Camp Nord, que inclou els alumnes de les escoles Teresa Salvat i Llauradó, de l’Aleixar, i els alumnes de l’escola Cingle Roig de Vilaplana.

Per la realització del projecte, les escoles han treballat a l’aula setmanalment des de gener, mentre que les mestres han seguit una formació de tres sessions a l’Auditori de Barcelona impartides per especialistes de la música i l’escena. El mateix dia del concert, els infants realitzaran un assaig conjunt i la posada en escena al Teatre Fortuny. Els objectius d’aquesta iniciativa és que els infants participin en el procés d’aprenentatge d’una cantata i en el treball conjunt amb altres alumnes, a més de viure una experiència personal i professional de la mà de músics professionals.

La Cantània tindrà lloc el pròxim dimarts, 14 de juny al Teatre Fortuny de Reus, a un preu d'entrada de 4 euros, destinat a cobrir les despeses del lloguer de la sala. Aquest dimarts, 7 de juny, s’ha presentat la Cantània a la seu de la Fundació Privada Reddis. A l’acte hi han intervingut el president de la Fundació, Valero Camps, la directora del Centre de Recursos Pedagògics de Reus i el Baix Camp, Carme Blasi i les mestres de l’Escola Prat de la Riba de Reus i del ZER Baix Camp Nord.

Durant la presentació, els participants s’han mostrat positius i emocionats que Cantània tingui lloc a Reus. Des de la Fundació Reddis s’han assegurat de fer una crida per la continuïtat del projecte al nostre territori, “nosaltres no podem assumir cada any el cost de Cantània, però la portarem a les diverses institucions de la comarca per tal que es pugui continuar”, ha indicat Camps.


Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital roda de premsa cantània
reusdigital.cat Reus Diari Digital projecte Cantània Fundació Privada Reddis

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics