Cookie control
Dimecres, 21 d'Octubre de 2020

Autònoms i microempreses culturals de la demarcació ja poden demanar els ajuts de la Diputació

L'ens apunta que els objectius són pal·liar els efectes de la Covid-19 i fomentar l'activitat del sector

21 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Els ajuts es destinen a autònoms i microempreses del sector cultural

    Reusdigital.cat

Els professionals autònoms i les microempreses del sector cultural de la demarcació afectats per les circumstàncies econòmiques derivades de la covid-19 ja poden acollir-se als nous ajuts impulsats per la Diputació de Tarragona, destinats a mitigar els efectes de la pandèmia en l'àmbit cultural, social i ciutadà. Se'n podran tramitar les sol·licituds fins al proper 21 d'octubre del 2020. És el primer cop que la Diputació aprova una línia d'ajuts d'aquestes característiques, amb una partida de 950.000 euros.

S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin la seu fiscal a la demarcació de Tarragona i que es dediquin al sector cultural com a activitat principal, en àmbits com les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua, la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural, entre d'altres. En quedaran excloses les empreses que facturin més de 500.000 euros anuals i també les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, ja que poden acollir-se a altres línies de suport de la Diputació.

Aquests ajuts tenen com a objectiu ajudar els beneficiaris en les pèrdues que hagin pogut tenir pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l'estat l'alarma i la pandèmia, i contribuir a la represa de la seva feina, tant pel que fa al suport a la producció cultural. Els ajuts també es podran aplicar a les despeses que hagin de suportar els organitzadors per la realització, amb condicions de seguretat sanitària (distàncies de seguretat, aforament limitat, etcètera), de les diferents activitats que es programin. La sol·licitud es podrà presentar a través de la seu electrònica de la Diputació, presencialment al Registre General de Tarragona o Tortosa amb cita prèvia, o bé en suport paper a través del servei postal.

Es tracta d'una convocatòria en règim de concurrència competitiva i el pressupost es distribuirà entre totes les sol·licituds presentades i admeses amb el percentatge que els correspongui i un import màxim de 10.000 euros. En cas d'insuficiència de crèdit es farà un prorrateig entre tots els beneficiaris. En relació a aquesta línia d'ajuts impulsada per primer cop per la Diputació de Tarragona el diputat delegat del Servei d'Assistència al Ciutadà, Joan Josep Garcia, ha destacat que aquests ajuts "pretenen contribuir a la reactivació econòmica del sector cultural. A més, s'han pensat posant-nos en la pell dels professionals del món cultural." A més de la nova convocatòria per a professionals autònoms i microempreses, la Diputació ha intensificat els altres ajuts a l'àmbit cultural arran de la pandèmia de coronavirus. En són un exemple les inversions per a l'e-catàleg de programacions culturals per als ajuntaments (1,5 milions, 300.000 euros més que l'exercici anterior), o per a les escoles municipals de música (900.000 euros, 300.000 euros que l'any anterior), i els ajuts del Pla Extraordinari Covid-19, amb un total de 2M€ per als ajuntaments, desglossats en activitats culturals, educatives i socials.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics