Dimecres, 20 de Febrer de 2019

Els nanos de l'escola Els Ganxets coneixen l'escriptor Jaume Copons

És l'autor de 'Jo, Elvis Riboldi' i, des del 2014, juntament amb la il·lustradora Liliana Fortuny, d''Agus i els monstres'

06 de Febrer de 2019, per Redacció
  • Copons, amb els nens

    Cedida

La curiositat literària i cultural dels alumnes de tercer i quart de l'escola Els Ganxets de Reus els ha portat a posar-se en contacte amb l'escriptor català Jaume Copons, escriptor de novel·les per a adults, contes per joves i infants, cançons i guions de sèries infantils de televisió com 'Los Lunnis' ('TVE') i 'Los Algos' ('Cuatro'), entre d'altres. Copons és autor i creador de col·leccions de novel·la gràfica com 'Jo, Elvis Riboldi' i, des del 2014, juntament amb la il·lustradora Liliana Fortuny, d''Agus i els monstres'. Aquesta última col·lecció, seguint l'estil de fusió entre novel·la i còmic, presenta les aventures d'un noiet despistat i de bona pasta, l'Agus Pianola, que un dia es troba l'habitació plena de monstres i que, lluny d'agafar por, creen un vincle especial i tots junts viuen unes grans aventures.

Els alumnes de tercer i quart de l'escola, després de treballar els llibres d''Agus i els monstres' al Club de Lectura, no han volgut desaprofitar l'ocasió de tenir ben a prop al seu autor per fer-li un munt de preguntes i demanar-li que els hi signés els seus llibres. Copons ha respost de manera molt divertida als entregats alumnes que li preguntaven sobretot curiositats de l'Agus, els monstres i els seus curiosos súper poders.

També han mostrat molt interès per saber si sempre havia pensat a ser escriptor i com se li acudien aquestes històries que escrivia. Copons entre divertides anècdotes de quan anava a escola, els hi ha dit “jo, com vosaltres, sempre he sigut molt curiós i m'entusiasmava inventar-me històries i explicar-les. I és el que faig.”

Copons, arran de la pregunta sobre si tenia pensat escriure més llibres de la col·lecció, ha confirmat que la setmana vinent sortirà publicat el llibre número 13, i que tant ell com la seva companya Liliana Fortuny, tenen la intenció d'arribar fins al llibre número 25 de la col·lecció. A més també ha explicat en exclusiva als alumnes que el 2020 sortirà la sèrie d'animació sobre la seva primera col·lecció de novel·la gràfica infantil 'Jo, Elvis Riboldi'.

COMENTARIS (0)

Reportatges