Dilluns, 10 de Desembre de 2018

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus acull una exposició de fotografia científica

Es tracta d'un recull d'imatges d'un certamen organitzat per la Universitat Rovira i Virgili

11 de Gener de 2018, per Redacció
  • Francisco Algaba s'ha endut la distinció a la millor foto en categoria micro

    Francisco Algaba

  • Aquesta és la imatge captada per Joel Sánchez distingida en la categoria general

    Joel Sánchez

La biblioteca central Xavier Amorós de Reus ha posat a l'abast de les visites una mostra d'imatges presentades al III concurs de fotografia científica a les xarxes socials, organitzat per la Unitat de comunicació de la ciència de la Universitat Rovira i Virgili.

Un total de 20 fotos conformen l’exposició, que es podrà visitar a la biblioteca central Xavier Amorós de Reus des del 15 de gener fins al 3 de febrer. La mostra la integren una selecció d’imatges que es van presentar al concurs, integrat per dues categories, micro i general, que fan referència a diferents disciplines científiques i tècniques relacionades amb la innovació, amb la divulgació científica i amb les aplicacions tecnològiques que es fan en l’àmbit de la URV.

En la categoria micro es poden veure imatges d’objectes d’una dimensió real, menor o igual a 1 mil·límetre i d’altres d’obtingudes mitjançant un instrument de micrografia (òptica o electrònica) o tècniques de difracció. La imatge guanyadora en aquesta modalitat correspon a Francisco Algaba, en què s’observen preadipòcits de ratolí en expansió sota el microscopi i l’autor els ha comparat irònicament (en el missatge de les xarxes), per la similitud de la forma amb els shuriken, una arma tradicional del Japó.

La imatge guanyadora de la categoria general pertany a Joel Sánchez. La fotografia mostra la lleugeresa del grafè, tot ensenyant com els estams d’una flor poden suportar aerogels formats de grafè. En el missatge de les xarxes, l’autor vaticina que serà "el material del futur". Les imatges que han pres part al concurs es van enviar a través de Twitter o Instagram acompanyades de l’etiqueta #FotoRecercaURV2017.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

URV concurs xarxes socials fotografia científica Reusdigital Reus Joel Sánchez
COMENTARIS (0)