Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

L'artista Carles Santos i Reus

07 de Desembre de 2017, per Redacció
 • Carles Santos en la inuguració de les festes de Sant Pere a Reus

  Niepce

Artista polifacètic i pluridisciplinari, Carles Santos ha traspassat aquesta setmana. Nascut a Vinaròs el 1940, Santos va començar la carrera com a pianista, tot i que després es va dedicar a altres disciplines creatives, com la composició musical, l'escultura, la fotografia, la poesia i la dramatúrgia. 

Carles Santos va ser l'encarregat d'obrir les festes de Sant Pere de Reus el 1999,  amb una cercavila titulada 'Rierada Musical'. Durant el recorregut, Santos anava tocant un piano de cua blanc i a mesura que avançava s'anaven afegint músics de la ciutat i comarca, entre els quals hi havia grallers, cobles i altres formacions. En total, es van reunir més de 400 intèrprets que tocaven una peça especialment composta per aquesta jornada i els quals van acabar a la plaça del Mercadal on va fer la festa final. En aquell indret, els esperava una immensa escultura d'uns 5 metres d'alçada en forma de libèl·lula, els gegants de la ciutat i altres elements del bestiari festiu de la ciutat.

A finals dels anys 80, Carles Santos va estar present també a Reus, en la presentació d’un número de la revista Fenici. El músic vinarossenc va participar amb altres artistes, en un espectacle conduït per Jordi Benito, a la sala La Fàbrica.    

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


  COMENTARIS (1)

  Comentaris

  Xavier Filella  07 de Desembre de 2017

  Carles Santos al Bartrina

  Sempre va venir a Reus, al Bartrina per presentar entre d’altres La Pantera imperial i va estrenar-hi l’òpera Ricardo i Elena. Un dels artistes de referència que coneixia i col.laborava amb la ciutat quan Reus estava a la primera línea teatral del país.