Divendres, 27 d'Abril de 2018

Yasmina Reza, Sergi Belbel i Carmen Machi, principals novetats del Fortuny per a la tardor

Pellicer destaca el nivell 'd'excel·lència' de la programació

14 de Juny de 2017, per Redacció
  • Carmen Machi actuarà al Fortuny a la tardor

    Cedida

L’obra 'Art', de Yasmina Reza i dirigida per Miquel Górriz, serà un dels espectacles de la quarta temporada del teatre Fortuny de Reus que s’ha donat a conèixer aquest matí. A l’escenari reusenc també es podran veure 'La autora de las meninas', d'Ernesto Caballero i amb Carmen Machi com a protagonista i 'Homes. La comèdia musical', de Sergi Belbel i Carol López, entre d’altres espectacles.

El cicle Grans Mestres, amb l’obra 'Lear, Rei', de William Shakespeare, serà l’encarregat d’obrir el quart trimestre sota la direcció de Francesc Cerro-Ferran i amb Lluís Marco, Marta Marco i Sergio Caballero, el dia 3 d’octubre a les 9 del vespre. El segon espectacle que forma part d’aquest cicle de grans noms de la literatura es podrà veure dimarts 7 de novembre, a la mateixa hora i es tractarà d’'Assaig sobre l'amor immortal', a partir de textos de Bram Stoker i T.E. Lawrence. La direcció tornarà a ser de Francesc Cerro-Ferran i comptarà amb els actors Joan Carreras i Olalla Moreno.

Programació d'òpera

Pel que fa a l’òpera, un altre dels segells d’identificatius de l’històric teatre reusenc, comptarà amb la representació de 'Cosí fan tutte', de W. Amadeus Mozart, a càrrec dels Amics de l'Òpera de Sabadell, el 14 de novembre a les 9 del vespre. De la seva banda, els amants del ballet podran gaudir de la representació 'La bella dorment', de Piotr Txaikovski, de la mà de la Russian National Ballet, el 24 de novembre, a les 9 del vespre.

En el capítol teatral, divendres 3 i dissabte 4 de novembre, a les 9 del vespre es representarà 'E.V.A', de Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique, amb Companyia T de Teatre (25 anys), i dirigit per Julio Manrique. Hi actuaran Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca. Així mateix, s’ha programat pel 21 de novembre, a les 9 del vespre, l’obra 'La autora de las meninas', d'Ernesto Caballero, amb Carmen Machi, Mireia Aixalà i Francisco Reyes. Es tracta d’una coproducció de Focus i el Centro Dramático Nacional.

Oferta musical

En matèria de musicals, el plat fort serà 'Homes. La comèdia musica', de Sergi Belbel i Carol López que compta amb la participació d’Anna Barrachina, Agnès Busquets, Alba Florejachs, Mireia Portas i Glòria Sirvent. Aquesta actuació serà el 15 de desembre, a les 9 del vespre.

Durant la temporada també s’ha programat un espectacle familiar que se celebrarà el 28 d'octubre, a les 6 de la tarda. Es tracta de l’actuació que du per nom 'Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?', de Raquel Díaz Reguera, i que ha adaptat i dirigit Paco Mir.

Finalment, el clàssic Concert d’Any de la mà de la Strauss Festival Orchestra i l'Strauss Festival Ballet Ensemble tancarà, un any més, la temporada el proper 29 de desembre, a les 9 del vespre. 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha subratllat que la programació aprovada, aquest dimecres, manté “el nivell d'excel·lència propi del Teatre Fortuny i de l'any de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017”, en què –al seu parer- destaquen espectacles singulars difícils de veure en altres escenaris de l'entorn de Reus i de la resta del país.

COMENTARIS (0)

Reportatges