Dimecres, 20 de Juny de 2018

EL CAT fa una prova d’embotellar aigua de l’aixeta

12 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Un exemplar d'ampolla embotellada pel CAT

    Cedida

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha fet una prova pilot experimental d’embotellar aigua destinada a esdeveniments públics organitzats pels consorciats, siguin ajuntaments o indústries. L’acció s’emmarca en el foment del consum d’aigua de l’aixeta, que promouen la majoria d’ajuntaments consorciats.

En l’estudi efectuat l’any passat per l’empresa CERES per tal de conèixer l’opinió dels consorciats, una de les qüestions que es va plantejar va ser la voluntat de molts ajuntaments de fomentar el consum d’aigua de l’aixeta. Només el 28% de la població enquestada manifestava l’ús preferent de consum d’aigua d’aixeta, front al 63% d’aigua embotellada. La mostra es va fer amb 359 individus, amb un nivell de confiança del 95%. A partir d’aquest fet, el Consorci va estudiar la possibilitat d’embotellar aigua, veient diversos exemples d’empreses de gestió d’aigua així com el model d’implantació i èxit que tenien.

La referència per la qual ha apostat el CAT és el model implantat a Aigües de Gandia, del grup Aigües de València, a la que si li va encarregar una primera prova, amb motiu del 25 aniversari de la posada en marxa del CAT (1989-2014). Aquest esdeveniment, al 2014, juntament amb el resultat de l’enquesta del 2016, va refermar l’aposta per distribuir de manera gratuïta aigua de xarxa embotellada.

El CAT ha subscrit un conveni amb l’empresa EMATSA per disposar de 60.000 ampolles d’aigua de mig litre, amb una etiqueta acreditativa de la procedència i les propietats de l’aigua.

El CAT planteja, a curt termini, la implantació d’aquest model com a transició d’una societat habituada al consum d’aigua embotellada al consum d’aigua de l’aixeta.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges