Dimecres, 20 de Juny de 2018

El Govern espera que Hard Rock obri les portes el 2020

El conseller de Territori vaticina que la posada en marxa del complex a Vila-seca i Salou atraurà més creuers a Tarragona i vols intercontinentals a Reus

12 de Juliol de 2017, per Azahara Palomares/ El Punt Avui
  • Imatge d'arxiu de la façana del Hard Rock Café que la companyia té a la plaça Catalunya de Barcelona

    El Punt Avui

El govern de la Generalitat calcula que el complex turístic que Hard Rock International impulsarà al consorci recreatiu turístic (CRT) de Vila-seca i Salou podria obrir les portes el 2020. Així ho va avançar ahir el conseller de Territori, Josep Rull, en el programa 'Els matins de TV3', en què va avançar que les obres de construcció del projecte, que ha d’incloure dos hotels i un casino, podrien començar l’estiu de l’any vinent. Els treballs, segons Rull, està previst que s’allarguin durant dos anys, un termini que fonts de la mateixa companyia nord-americana van declinar confirmar al·legant que el calendari dependrà de l’aprovació del govern.

La mesa de valoració del concurs de llicències del CRT, de fet, està actualment valorant la proposta presentada per Hard Rock, que va ser l’única candidata que hi va concórrer. La companyia preveu invertir 665 milions d’euros en el desenvolupament de la primera fase del projecte, que s’instal·larà entre Port Aventura i l’autovia C-31b.

Rull també va vaticinar que el desenvolupament del projecte provocarà un “salt endavant” en l’arribada de creuers al port de Tarragona, així com una multiplicació del nombre de vols internacionals a l’aeroport de Reus; fins i tot, va apostar per l’arribada d’alguns vols intercontinentals que, per dimensions, poguessin aterrar a la terminal. “Canviarà totalment la seva fesomia”, va dir Rull, que no va descartar que s’hagin de fer millores a l’aeroport reusenc.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va destacar que el projecte “consolida el paper estratègic de l’aeroport”, així com de la reivindicació de l’ara aparcada estació intermodal.

Antifrau

Un dels partits més crítics amb el projecte, la CUP, va anunciar ahir que estudia dur l’operació entorn del CRT de Vila-seca i Salou a l’Oficina Antifrau. En concret, la CUP desconfia de la “revaloració” dels terrenys on s’ha de desenvolupar el complex, ara en mans de La Caixa i que Hard Rock té previst comprar per 120 milions d’euros. La diputada Eulàlia Reguan va denunciar que no s’hagi plantejat retornar aquests terrenys als propietaris expropiats als anys noranta, segons va recollir l’ACN.

Catalunya Sí que es Pot, per la seva banda, ha demanat la compareixença del secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, i el director de l’Incasòl. El partit dubta que el fet que hi hagi un únic operador li permeti assumir la totalitat de la urbanització i les infraestructures previstes.

COMENTARIS (0)

Reportatges