Diumenge, 02 de Juny de 2024

El «hub» Foodtech & Nutrition engega l'any amb trenta empreses adherides

02 de Març de 2023, per Reusdigital.cat
  • Pallarès ha fet balanç de l'activitat del Hub Foodtech & Nutrition

    Reus.cat

El Hub Foodtech & Nutrition engega aquest 2023 amb l'adhesió d'una 30 d'empreses agroalimentàries de la Catalunya Sud, que representen una facturació de més de 2.500 milions d'euros i 1.500 treballadors. El Clúster TIC també està adherit al projecte amb els seus 80 socis i partners. El pressupost és de 100.000 euros. 

Sense fons europeus



Val a dir que el hub era un dels 27 projectes que tenien el suport de la Generalitat per rebre 49 milions d'euros dels Fons Europeus Next Generation. Uns diners que finalment no arribaran. "És un paper que es va perdre a Madrid", s'ha limitat a dir la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, segons ha informat l'ACN. La regidora ha subratllat que segueixen amb el projecte "buscant les fonts de coneixement que tenim al voltant", teixint aliances amb institucions com l'IRTA o l'Eurecat

El projecte, que connecta empreses agroalimentàries amb tecnològiques i investigació per a contribuir a fer-les més competitives, neix arran de la detecció de la necessitat d'impulsar un model de producció més sostenible i de donar resposta a la creixent demanda d'aliments que, segons dades de les Nacions Unides, creixerà un 70% en els pròxims 30 anys.

El pla estratègic del Hub per al 2023 es basa en les entrevistes realitzades a una trentena d'empreses del territori, amb representació de tots els esgraons de la cadena de valor, i en les visites i contactes realitzats a altres hubs i clústers de referència en el sector foodtech.

La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, ha explicat que "en les trobades amb empreses hem detectat especial interès en qualsevol solució que millori la seva eficiència i les ajudi a ser més sostenibles i també en projectes relacionats amb l'aprofitament del subproducte."

El Hub oferirà solucions i serveis "específiques per a pimes, startups, corporate, inversors i institucions. Tot i que les accions arriben a tots els esgraons de la cadena de valor alimentària, des del sector primari fins a la distribució, en aquesta primera fase s'ha treballat especialment els dos primers esgraons: la fase primària i de transformació", segons s'ha explicat.

Serveis vinculats al finançament, la innovació i les "startups"



En aquest primer any de posada en funcionament del Hub, els principals serveis seran els de continuar exercint de radar d'ajuts, una línia d'actuació que es va encetar durant el 2022. Actualment, dues empreses ja estan analitzant les possibilitats d'accedir a ajuts per a temes d'eficiència energètica i economia circular, per valor de 150.000 euros.

La innovació per a pimes serà un altre dels serveis per a les empreses adherides. Així, després de la prova pilot de l'any passat, l'Innolab se centrarà només en les pimes agroalimentàries. Pel que fa a la creació d'startups, la Incubadora TIC d'aquest 2023 té una vertical foodtech a la qual han sol·licitat accedir-hi nou. Totes elles són de la demarcació de Tarragona, excepte dues de Barcelona i una tercera de Lleida.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges